SURİYELİ GENÇLER MUTFAKTA


Türkçe kurslarımıza katılan Suriyeli gençlerin kariyer hedeflerini belirlerken farklı meslek gruplarını tanımaları ve eğitim alanlarını belirleyebilmeleri için gastronomi ve mutfak sanatları sektörü üzerine bir seminer ve atölye gerçekleştirildi. İstanbul Aydın Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ’nden Araştırma Görevlisi Çise Gökçe tarafından gerçekleştirilen seminer ve atölyede, önce gastronomi ve mutfak sanatları alanı ve bu alandaki kariyer fırsatları hakkında bilgi edinen Suriyeli gençler, düzenlenen atölye ile de profesyonel bir cupcake hazırlama deneyimi yaşadılar. Seminer boyunca bu alanda çalışmak isteyen gençler, hem Türkiye’de hem de dünyanın farklı noktalarında çok dilli bireyler olarak ne gibi avantajlara sahip olduklarını kavrayarak, çalışma koşulları ile ilgili bilgi edindiler. Yemek kültürü üzerinden ortak zevkler ve tatlar hakkında konuşan gençler, daha sonra kendi yaptıkları kekleri tatma fırsatı buldular.



ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI KİLİS TOPLUM MERKEZİ: DEZAVANTAJLI TOPLULUKLARIN HAYATA YENİDEN TUTUNMASINDA ÖNCÜ BİR ROL

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı (IBC) Kilis Toplum Merkezi, dezavantajlı toplulukların psikososyal destek ihtiyaçlarını karşılayarak, on ...

GAZZE: YIKINTILARIN ARDINDAKİ HAYAT MÜCADELESİ

Açlık, susuzluk, hijyen eksikliği, kayıplar ve gözyaşları… Gazze’de hayatta kalmaya çalışan insanların aylard ...

ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI KURUCULARINDAN VE BAŞKAN VEKİLİ MUZAFFER BACA, ICVA YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ İÇİN ADAY GÖSTERİLDİ

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı 20 yılı aşkın engin tecrübesi ile dünyanın neresinde olursa olsun zor durumda olan insanlara yardım e ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN