ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI SURİYE KRİZİNDEN KAÇANLAR İÇİN DÜNYA ÇAPINDA KAMPANYASINI YÜRÜTÜYOR


Uluslar arası Mavi Hilal Vakfı, Suriye’den kaçarak Türkiye ye kaçan yüz binlerce mültecinin sorunlarının çözümü için yoğun çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye'deki Çalışmalar

Kilis ve Şanlıurfa ofisleri vasıtasıyla yürütülen çok sayıda projeyle Suriyeli mültecilerin sağlık, eğitimin barınma sorunlarının çözümünde önemli katkılar sağlandı.

Vakfın Almanya’nın Malteser kuruluşunun desteğiyle Kilis’te kurduğu 32 yataklı hastanede Suriye’den getirilen ve uzun tedavi gerektiren mültecilere 24 saat hizmet veriliyor. Tedavi görenler arasında kolu, bacağı kopmuş çocuklardan ağır kurşun yaralarıyla komaya girip hayata döndürülenler de yer alıyor.

Vakıf hastanenin kapasitesini 20 yatak daha artırmak için çalışmalara başladı.

Suriyeli Mülteciler için Kilis’te kurulan dört çocuk eğitim merkezinde  5-12 yaş arası çocuklara eğitim ve psikososyal destek eğitimleri kesintisiz devam ediyor.2013 yılı başında başlayan proje daha en az bir yıl sürecek.Bu merkezlerde 1200 Suriyeli çocuk eğitimin yanı sıra günlük gıda ihtiyacını da karşılıyor.

Yaklaşık 1350 çocuğun normal eğitim gördüğü Suriyeli Okulunun bütün ihtiyaçları vakıf tarafından karşılanıyor. Bu destek de en az bir yıl daha sürecek.

Kilis’te ki bir diğer faaliyet ise Suriyelilere sağlanan meslek eğitimi. Vakfın kurduğu meslek edindirme merkezinde yüzlerce Suriyeli Türkçe öğreniyor, bilgisayar, çocuk bakımı, el sanatları vb konularda eğitim alıyor. Kurdukları müzik gruplarıyla, resim yarışmalarıyla Suriyeli gençler hayatla yeniden barışıyorlar.

Benzer çalışmalar Şanlıurfa’da da yürütülüyor. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin desteğiyle burada da dört adet çocuk eğitim merkezi faaliyete başlıyor.

Şanlıurfa da ayrıca 800 aileye battaniye, yatak ve ev eşyası dağıtımı yapıldı.

Şanlıurfa da bir başka faaliyet de 1000 aileye hijyen kiti dağıtımı oldu.

Suriyedeki çalışmalar

Uluslar arası Mavi Hilal Vakfı Kilis ve Şanlıurfa’da ki ofisleri vasıtasıyla ve Valiliklerin koordinasyonunda

Son iki ay içinde Halep, Hasakeh ve Rakka eyaletlerinde binlerce hijyen kit, bebek kiti ve gıda paketi dağıttı.

Benzer bir çalışma da Şam’da yürütüldü. Şam da 1000 aileye düzenli olarak aylık bazda hijyen kiti dağıtımı devam ediyor.

1500 aileye kışlık giyecek ve 1500 aileye de soba sağlandı.

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı Şam kırsalıyla Humusun bazı bölgelerinde gıda paketi yardımlarına da başladı. Bu yardımlardan da 1500 aile yararlanacak.

Suriye’den Türkiye’ye göçü önlemek ve sınırdaki mültecilere hizmet amacıyla Öncüpınarın karşınsıdaki Bab al Salaam kampına bir seyyar hastane sevk edildi. İki seyyar klinik ve bir kalıcı kliniğin sevk çalışmaları da sürdürülüyor.

Vakıf olarak Bab al Nour ve Shamarin bölgelerindeki iki kampın da sorunlarının çözümü için değişik aktivitelere başlama kararı alındı.

Uluslararası Mavi Hilal vakfı son olarak Erbil de açtığı yeni ofisiyle buraya sığınan Suriyeli mültecilere de hizmet verecek.



ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI KİLİS TOPLUM MERKEZİ: DEZAVANTAJLI TOPLULUKLARIN HAYATA YENİDEN TUTUNMASINDA ÖNCÜ BİR ROL

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı (IBC) Kilis Toplum Merkezi, dezavantajlı toplulukların psikososyal destek ihtiyaçlarını karşılayarak, on ...

GAZZE: YIKINTILARIN ARDINDAKİ HAYAT MÜCADELESİ

Açlık, susuzluk, hijyen eksikliği, kayıplar ve gözyaşları… Gazze’de hayatta kalmaya çalışan insanların aylard ...

ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI KURUCULARINDAN VE BAŞKAN VEKİLİ MUZAFFER BACA, ICVA YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ İÇİN ADAY GÖSTERİLDİ

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı 20 yılı aşkın engin tecrübesi ile dünyanın neresinde olursa olsun zor durumda olan insanlara yardım e ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN