GAZZE’DE UMUTLARI YEŞERTMEK İÇİN VERİLEN MÜCADELE


UNRWA'dan Muzaffer BACA'ya Teşekkür Mektubu

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA)’dan Uluslararası Mavi Hilal Vakfı’na Teşekkür.

Gazze’de 2023’ün Ekim ayından bu yana yaşanan kriz, tüm dünyayı eşi benzeri görülmemiş bir insani dram ile karşı karşıya getirdi. Uluslararası Mavi Hilal Vakfı Gazze’de tüm kapasitesi ile; bölgenin insani yardım çalışmalarına yönelik zorlu koşullarına rağmen faaliyet gösterdi. Mavi Hilal, bölgedeki çatışmalardan etkilenen insanların gıda ve hijyen setleri gibi temel ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra her gün bir başka travmatik olayla karşı karşıya kalan Gazze halkına yönelik ruh sağlığı ve psikososyal destek projesini de başlattı.

Tüm bu kapsamda; Uluslararası Mavi Hilal Vakfı’nın Gazze halkına yönelik çabaları Birleşmiş Milletler tarafından da büyük takdirle karşılandı. Uluslararası Mavi Hilal Vakfı Başkan Vekili Muzaffer Baca’ya, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini’den gelen teşekkür mektubunda; Uluslararası Mavi Hilal Vakfı’nın katkıları ile bölgedeki insani yardım faaliyetlerine ilişkin fark yaratan çalışmalar vurgulandı. Lazzarini teşekkür metninde; eşi benzeri görülmemiş bir ihtiyaç döneminde Uluslararası Mavi Hilal Vakfı’na Gazze halkı için geliştirdiği destek projeleri için teşekkür ederken “Ekim ayından bu yana, Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı gibi ortaklarımızın ve dostlarımızın sarsılmaz desteği sayesinde, Gazze'deki UNRWA meslektaşlarım bir milyondan fazla çocuk, kadın ve erkeğe gıda, temiz su ve hayat kurtarıcı tıbbi malzeme dağıttı.” Dedi.

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı, Gazze’de düzenli olarak gerçekleştirdiği ihtiyaç analiz çalışmaları ve uluslararası standartlarda uyguladığı insani yardım çalışmaları ile önümüzdeki günlerde de Filistin halkının yanında olmayı sürdürecek.

UNRWA'dan Muzaffer BACA'ya Teşekkür Mektubu

 

Diğer Gazze Haberleri

ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI GAZZE’DE!

GAZZE’YE UZANAN YARDIM ELİ…

GAZZE’DE HAYAT: MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ

GAZZE: YIKINTILARIN ARDINDAKİ HAYAT MÜCADELESİ

ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI, GAZZE’YE YARDIMLARINI SÜRDÜRÜYOR



YEMEN: SUSUZLUĞUN PENÇESİNDE YAŞAM…

Yemen’de yaşanan toplumsal kriz ülke mekanizmasının işleyişini önemli ölçüde sekteye uğratıyor. Meydana gelen ...

AFGANİSTAN’DAKİ SEL FELAKETİNE MÜDAHALE İÇİN ACİL ÇAĞRI

Cumartesi günü Afganistan'ın kuzeyindeki Baghlan eyaletindeki şiddetli selden sonra insanlar hasar g&ou ...

AFGANİSTAN’DAKİ TOPLUM MERKEZİ İLK MEZUNLARINI VERDİ!

Afganistan’da yaşanan siyasi gelişmeler kadınlar başta olmak üzere Afgan halkının hayatını tamamen değiştirdi. Ülke i&cc ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN