ALMANYA CUMHURBAŞKANI FRANK-WALTER STEINMEIER GAZİANTEP’TE ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI EKİBİ İLE BİR ARAYA GELDİ!


Uluslararası Mavi Hilal Vakfı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Gaziantep Nurdağı’nda Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’i ağırladı. Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GIZ) koordinasyonunda gerçekleşen etkinlikte, Cumhurbaşkanı Steinmeier, depremde etkilenenler için yapılan destek çalışmalarını yerinde gördü ve Uluslararası Mavi Hilal Vakfı’nın bölgede uyguladığı Ruh Sağlığı ve Psikososyal Destek projesinin yararlanıcıları ile bir araya geldi.

6 Şubat’ta büyük bir yıkıma neden olan depremlerin ardından Uluslararası Mavi Hilal Vakfı'nın bölgede geliştirdiği projeler hakkında kapsamlı bilgi alan Cumhurbaşkanı Steinmeier, dayanışma mesajı vererek desteklerinin devam edeceğini belirtti. Etkinlik sırasında Cumhurbaşkanlığı heyetine eşlik eden Uluslararası Mavi Hilal Vakfı ekibi, Alman basın mensuplarına da deprem sonrası kalkınmaya yönelik uygulanan projeler hakkında bilgi verdi.

Gaziantep Valisi Kemal Çeber ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in de yer aldığı ziyarette; Gaziantep'in kararlılıkla afet sonrası iyileşme sürecini yönetme çalışmalarını ve Uluslararası Mavi Hilal Vakfı gibi sivil toplum kuruluşlarının öncü projeler geliştirerek yer aldığı iş birlikleri süreçlerini Cumhurbaşkanı Steinmeier'e aktardılar.

Ziyaret kapsamında, Türkiye-Almanya dostluğunun bu çalışmalar çerçevesindeki önemi bir kere daha vurgulanırken, Steinmeier, “Türkiye ve Almanya'nın ortak çabaları ve iş birliği ruhu, depremden zarar gören insanlara destek olma konusundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koymaktadır.“ dedi.



YEMEN: SUSUZLUĞUN PENÇESİNDE YAŞAM…

Yemen’de yaşanan toplumsal kriz ülke mekanizmasının işleyişini önemli ölçüde sekteye uğratıyor. Meydana gelen ...

AFGANİSTAN’DAKİ SEL FELAKETİNE MÜDAHALE İÇİN ACİL ÇAĞRI

Cumartesi günü Afganistan'ın kuzeyindeki Baghlan eyaletindeki şiddetli selden sonra insanlar hasar g&ou ...

AFGANİSTAN’DAKİ TOPLUM MERKEZİ İLK MEZUNLARINI VERDİ!

Afganistan’da yaşanan siyasi gelişmeler kadınlar başta olmak üzere Afgan halkının hayatını tamamen değiştirdi. Ülke i&cc ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN