ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI, RAMAZAN RUHUNU YAŞATMAYA DEVAM EDİYOR!


Uluslararası Mavi Hilal Vakfı, Ramazan’ın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu ihtiyaç sahibi insanlara yardım elini uzatarak her sene olduğu gibi bu sene de yaşatmaya devam ediyor.

21 yüzyılın çeyreğinde farklı coğrafyalarda meydana gelen seller, depremler, yaşanan çatışmalar insanoğlunu her an başka sınavlara tabi tutuyor. Uluslararası Mavi Hilal Vakfı, gerek yurtiçinde gerek ise yurtdışında yaşanan çeşitli felaketlerde herhangi bir ayrım gözetmeksizin her türlü insani yardıma büyük özveri ile devam ediyor. Yıllar boyunca kazandığı engin tecrübeyi kendisine şiar edinen Vakıf, ihtiyaç sahibi insanların yaralarını sarmaya özen gösteriyor.

Birlik, beraberlik ve dayanışmayı yeniden hatırlatmak için…

Yalnızca felaketler sonrasında yardım eli uzatmak ile kendisini sınırlamayan Uluslararası Mavi Hilal Vakfı, Ramazan’ın manevi atmosferini ve dayanışma ruhunu da her yıl olduğu gibi bu yıl da paylaşmayı ihmal etmiyor. Ekim ayından bu yana içerisinde bulunduğu şartlar göz önünde bulundurulduğunda karşı karşıya kalınan yetersiz beslenme, yaşam koşullarının giderek daha da kötüleşmesi, sağlık sisteminde yaşanan problemler ve çok daha fazlası Gazze halkının en büyük sınavlarından biri olarak kendini gösteren ve en önemli başlıklardan yalnızca birkaçı… Çatışmaların başladığı ilk andan bu yana 32,623 kişinin hayatını kaybettiği; 75,092 kişinin yaralandığı ve nüfusun büyük bir bölümünün yaşadığı sağlık problemlerine bakıldığında durumun ne kadar ciddi olduğu bir kez daha gözler önüne seriliyor. Ramazan ayında paylaşımın ne kadar önemli olduğunun bilincinde olan Uluslararası Mavi Hilal Vakfı, bu kutsal ayda Gazze halkına IDRF Kanada’nın cömert desteği ile yardımlarını sürdürmeye devam ediyor. Gazze’ye gerçekleştirilen sevkiyatlarda 3 bin 750 gıda kolisi, 750 hijyen kiti ve 750 kadın bakım seti yer alırken; her birinin Ramazan bayramı öncesinde Gazze halkına ulaştırılması planlanıyor.

Yetersiz beslenme ve güvenli gıdaya erişime ulaşmakta sorun yaşayan ülkeler ne yazık ki oldukça fazla. Bu ülkelerden bir tanesi de yaşadığı siyasi değişim ile birlikte ülke içerisinde tüm dinamiklerin bir anda yerinden oynadığına haberleşme araçları sayesinde an be an şahit olunan Afganistan… Kadınlar, çocuklar, yerinden edilmiş kişiler, yaşlılar kısacası toplumun her kesimi yetersiz beslenme tehdidi ile karşı karşıya. Geçtiğimiz aylarda ülkede yaşanan peş peşe depremler Afganistan halkı için içerisinde bulundukları şartların daha çetin bir hale getirdi. Güvenli gıdaya erişim ile birlikte barınma sorununun da ortaya çıkmasına neden olan şiddetli sarsıntılar, Afgan halkının omuzlarındaki yükü ve yaşam koşullarını daha da ağırlaştırdı. Afgan halkının yüzünü güldürmek, her zaman yanında olduğunu bir kez daha hissettirmek isteyen Uluslararası Mavi Hilal Vakfı, Ramazan’da IDRF Kanada iş birliği ile binlerce aileye gıda paketi dağıtımı gerçekleştirdi.

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı, IDRF Kanada’nın desteği ile birlikte Ramazan’da yüzleri güldürdü

Yetersiz beslenme ile karşı karşıya olan ülkelerden bir diğeri ise Yemen… Ülke içerisinde yaşanan karışıklıklar,  yerinden edilme, temel hizmetlere erişim eksikliği ve güvenli gıdaya erişimde yaşanan sorunlar nedeni ile Yemen halkı büyük bir insani krizin pençesinde… Bütün bu durumlar göz önünde bulundurulduğunda giderek derinleşen gıda güvensizliğini hafifletmeyi amaçlayan Uluslararası Mavi Hilal Vakfı, Ramazan ayı boyunca IDRF Kanada’nın cömert desteği ile ihtiyaç sahibi binlerce aileye gıda paketi dağıtımı gerçekleştirdi.

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı, Ramazan ruhunu Yemen’de yaşattı

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı’nın Ramazan atmosferini beraberinde götürdüğü ve yardım elini uzattığı diğer ülkeler ise Fas ve Libya… 12 Eylül’de Fas’ta meydana gelen deprem ve hemen ardından Libya’da yaşanan sel binlerce insanın hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına sebep olurken; neredeyse hayatı durma noktasına getirdi. İlk günden itibaren sahada ivedi bir şekilde çalışmalarını sürdürmeye devam eden Uluslararası Mavi Hilal Vakfı, Ramazan ayında da Fas ve Libya halkını unutmadı. Paylaşmanın ne derece önemli olduğunu bir kez daha hatırlatan Ramazan ayında IDRF Kanada ile birlikte her iki ülkede de gıda paketi dağıtımı gerçekleştirdi.

Ramazan’ın birlik ve beraberliği pekiştirdiği gibi manevi duyguları ön plana çıkardığının farkında olan Vakıf, yardımlarına Kuzey Suriye’de de devam ediyor. Yeterli hizmet alamayan ailelere, ülke içerisinde yerinden edilmiş yüzlerce kişiye ay boyunca gıda paketi dağıtımı gerçekleştirerek bu kutsal ayda yiyecek problemi ile karşı karşıya kalmalarının önüne geçiyor.

Her bir coğrafyada yardıma ihtiyaç duyan insanlara ulaşmaya ve onların yaşam standartlarının daha iyi bir hale getirmek için titizlikle çalışan Uluslararası Mavi Hilal Vakfı, Afrika kıtasında da faaliyetlerini etkili bir şekilde sürdürmeye devam ediyor. Afrika’nın Batı ve Orta kesimininde bulunan Çad, Burkina Faso ve Nijer’de Ramazan ayında gıda paketi dağıtımını IDRF Kanada’nın desteği ile gerçekleştiren Vakıf, gıda problemi yaşayan binlerce kişiye umut olmaya devam diyor.

Burkina Faso, Çad ve Nijer’de yapılan yardımlar herkese umut oldu

Sudan’da da Ramazan ayında yüzlerce aileye gıda paketi dağıtımına IDRF Kanada ile birlikte devam eden Uluslararası Mavi Hilal Vakfı, insanların yanında olmaya ve ihtiyaç sahiplerine her koşulda destek olmaya devam edecek.



ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI, GAZZE’YE YARDIMLARINI SÜRDÜRÜYOR

Gazze’de yedi aydan beri yaşanan yoğun çatışmalar, Filistin halkının içerisinde bulunduğu insani koşulları her geç ...

MAVİ HİLAL UKRAYNA, UKRAYNA’DA POLİKLİNİK AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRDİ

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı, Ukrayna halkına desteğini ve yardımlarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. 2 yılı aşkın s& ...

KUZEY SURİYE’DE BAYRAM SEVİNCİ…

Ramazan Bayramı’nın birlik, beraberlik ve yardımlaşma ruhunu her sene olduğu gibi bu sene de yaşatmaya devam eden Uluslararası Mavi Hila ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN