ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI TÜRKİYE - KORE DOSTLUK KENTİ İLE HATAY’DA UMUDU YENİDEN İNŞA EDİYOR


Uluslararası Mavi Hilal Vakfı; 6 Şubat depremlerinin büyük yıkıma yol açtığı Hatay’ın Serinyol bölgesinde, AFAD ve Kore Uluslararası İşbirliği Ajansı (KOICA) koordinasyonunda kurulan Türkiye-Kore Dostluk Kenti’nin resmi açılışını gerçekleştirdi. 

Açılış törenine Uluslararası Mavi Hilal Vakfı Başkan Vekili Muzaffer Baca, Kore Büyükelçisi Won Ik Lee, AFAD ve yerel yöneticilerin yanı sıra; proje ortaklarından Save the Children, Good Neighbours, KFHI ve İlk Umut Derneği temsilcileri de katılım gösterdi.

Yaklaşık 2000 kişinin barınacağı konteyner kente Uluslararası Mavi Hilal Vakfı olarak 170 adet oturuma hazır konteyner sağlarken, aynı zamanda bölgede düzenli olarak temel ihtiyaç kitleri dağıtımı, kadınlara yönelik güçlendirme çalışmaları, psikososyal destek aktiviteleri, farkındalık oturumları ve bölge halkını yeniden kalkındırma amaçlı istihdam projeleri de geliştiriyoruz.

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı Başkan Vekili Muzaffer Baca gerçekleştirdiği açılış konuşmasında Uluslararası Mavi Hilal Vakfı olarak bölgeye yönelik hayallerimizi eyleme dönüştürmek üzere olabilecek en hızlı düzeyde aksiyon alındığını belirtirken burada yaşayan tüm dostluk kenti sakinlerinin seslerini duyurmak ve sorunlarını dile getirmek adına bir topluluk komitesi kurulacağını da sözlerine ekledi.

Muzaffer Baca “Uluslararası Mavi Hilal Vakfı olarak depremin ikinci gününden bu yana tüm yönetim kurulu üyeleri olarak bizler, proje yöneticilerimiz ve saha çalışanlarımız ile birlikte sahadaydık. Depremden etkilenen halkın acil ihtiyaçlarının hızlıca karşılanmasına yönelik çalışmalarımızı derhal başlatırken; uzun vadeli projelerimizi de bölgenin ihtiyaç tespit çalışmalarını tamamlayarak hayata geçirdik. Bu çerçevede bugün Hatay Kırıkhan’da yine AFAD desteği ile kurduğumuz konteyner kentin ardından, bugün Türkiye- Kore Dostluk Kenti’nin de açılışına katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz.”  Dedi.

Uluslararası Mavi Hilal ile birlikte alanda; Save the Children Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içinde çocuklara yönelik psikososyal destek ve koruma aktiviteleri gerçekleştirilirken; KFHI ve İlk Umut Derneği desteği ile de çamaşırhane ve ortak hijyenik tesislerin kurulumu tamamlanmıştır.

Türkiye-Kore Dostluk Kenti, depremden etkilenen bölge halkı için tüm ihtiyaçlarının karşılanacağı yeni bir başlangıç niteliği taşırken, iki ülke halkları arasındaki dostluk ve iş birliğinin de önemli bir taahhüdü niteliği taşımaktadır.

 



ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI, GAZZE’YE YARDIMLARINI SÜRDÜRÜYOR

Gazze’de yedi aydan beri yaşanan yoğun çatışmalar, Filistin halkının içerisinde bulunduğu insani koşulları her geç ...

MAVİ HİLAL UKRAYNA, UKRAYNA’DA POLİKLİNİK AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRDİ

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı, Ukrayna halkına desteğini ve yardımlarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. 2 yılı aşkın s& ...

KUZEY SURİYE’DE BAYRAM SEVİNCİ…

Ramazan Bayramı’nın birlik, beraberlik ve yardımlaşma ruhunu her sene olduğu gibi bu sene de yaşatmaya devam eden Uluslararası Mavi Hila ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN