ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI AFGANİSTAN’DA FAALİYETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR


Afganistan’da rejim değişikliğinin ardından yaşanan gelişmeler ülkede başta ekonomi olmak üzere tüm dengeleri yerinden oynattı.

Yaşanan köklü değişim yalnızca ülkenin değil; halkın da kaderini yeniden tayin etti. Özellikle Taliban yönetiminin ülkede söz sahibi olmasının ardından kadınlar ve kız çocukları için hayat daha da zor bir hale geldi. Toplumun dışına itilen ve tüm sosyal hakları elinden alınan bu kesim için artık pek çok şey hayalden öteye geçmeyecekti.

Rejim değişikliği elbette toplum içerisinde yalnızca belirli bir kesimi etkilemekle kalmadı. Ekonomide yaşanan aşağı yönlü gelişmeler işsizlik, nakit akışının sağlanamaması gibi pek çok sorunu da beraberinde getirdi.

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı, adeta domino etkisi yaratan değişimin sorunlarına etkili bir çözüm bulmak amacı ile Afgan halkının hem yeni mesleklere sahip olmasını sağlamak hem de kendilerini geliştirebilmeleri adına Afganistan’ın Mezar-ı Şerif şehrinde Toplum Merkezi’ni (VECC) harekete geçirdi.

Afgan halkının ilerleyen dönemde aldıkları eğitimler sayesinde kendileri için yeni bir istihdam alanı yaratması amacını taşıyan merkezde, terzilikten, halı dokumaya; marangozluktan, okuma -yazmaya; yabancı dilden, bilgisayar eğitimlerine kadar pek çok alanda hizmet verilmesi planlanmaktadır.

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı Toplum Merkezi ile daha önceki deneyimlerinden getirdiği ve hali hazırda var olan engin tecrübelerini Afgan ortakları aracılığı ile şimdide de Afganistan’da sergilemek arzusunda. Uluslararası Mavi Hilal Vakfı çok yakında faaliyete geçecek olan Toplum Merkezi (VECC) çatısı altında sağlayacağı mesleki eğitim faaliyetleri ve öğretim yoluyla toplumu geliştirmeyi; özellikle kız ve erkek çocuklarını topluma geri kazandırma amacını taşımaktadır.

Toplum Merkezi içerisinde bulunduğu bölgede iki dönem boyunca verilecek eğitimlerde yüzden fazla kişiye doğrudan fayda sağlanması hedeflenmektedir.



ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI, GAZZE’YE YARDIMLARINI SÜRDÜRÜYOR

Gazze’de yedi aydan beri yaşanan yoğun çatışmalar, Filistin halkının içerisinde bulunduğu insani koşulları her geç ...

MAVİ HİLAL UKRAYNA, UKRAYNA’DA POLİKLİNİK AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRDİ

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı, Ukrayna halkına desteğini ve yardımlarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. 2 yılı aşkın s& ...

KUZEY SURİYE’DE BAYRAM SEVİNCİ…

Ramazan Bayramı’nın birlik, beraberlik ve yardımlaşma ruhunu her sene olduğu gibi bu sene de yaşatmaya devam eden Uluslararası Mavi Hila ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN