FAS 6.8 İLE SARSILDI. BÖLGEYE YÖNELİK ACİL YARDIM ÇALIŞMALARIMIZI BAŞLATIYORUZ


IBC'nin Fas'taki acil yardım çalışmalarına destek olmak ister misiniz?

8 Eylül Cuma günü merkez üssü Marakeş'in sadece 72 kilometre dışında olan 6.8 büyüklüğünde yıkıcı bir deprem Fas'ı vurdu. 

Devlet yetkililerine göre 1000'den fazla kişinin öldüğü teyit edilmiş olup, yıkım Atlas Dağları'nın uzak bölgelerinin yanı sıra şehir merkezlerinde de yaygındır.

Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı acil yardım sağlamak üzere harekete geçmiştir. Depremin meydana gelmesinden bu yana geçen saatler içinde IBC, gıda paketleri, hijyen kitleri, battaniyeler, gıda dışı ürünler, geçici barınak ve içme suyu gibi kritik yardım malzemelerini harekete geçirmek için yerel yetkililer ve acil durum müdahale personeli ile yakın koordinasyon içinde çalışmaktadır. IBC ayrıca, acil insani yardım hizmetlerine erişim, barınak depremden etkilenenlerim doğrudan destek almak için toplanabilecekleri güvenlik noktaları oluşturmak için çalışıyor. 

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı durumu izlemeye devam etmektedir ve ihtiyaçlar geliştikçe müdahale çabalarımızı güncelleyecektir.

IBC'nin Fas'taki acil yardım çalışmalarına destek olmak ister misiniz?



ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI, GAZZE’YE YARDIMLARINI SÜRDÜRÜYOR

Gazze’de yedi aydan beri yaşanan yoğun çatışmalar, Filistin halkının içerisinde bulunduğu insani koşulları her geç ...

MAVİ HİLAL UKRAYNA, UKRAYNA’DA POLİKLİNİK AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRDİ

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı, Ukrayna halkına desteğini ve yardımlarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. 2 yılı aşkın s& ...

KUZEY SURİYE’DE BAYRAM SEVİNCİ…

Ramazan Bayramı’nın birlik, beraberlik ve yardımlaşma ruhunu her sene olduğu gibi bu sene de yaşatmaya devam eden Uluslararası Mavi Hila ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN