ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI, ŞANLIURFA’DA PSİKOLOJİK DAYANIKLILIĞI ARTIRMAYA YÖNELİK FAALİYETLERİNİ GENİŞLETİYOR


Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı (IBC) Şanlıurfa’da, Alman Federal Ekonomik İş birliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) ve Alman Uluslararası İş birliği Kurumu (GIZ) GmbH ile birlikte bölgedeki ruh sağlığı ve psikososyal destek hizmetlerinin gelişimi ve güçlendirilmesi üzerine çalışmalarını sürdürüyor.

Şanlıurfa ve Eyyübiye Belediyeleri’nin iş birliği ile gerçekleşen proje kapsamında mülteci ve ev sahibi toplulukların psikolojik iyi oluş hallerinin artırılması amaçlanırken; bölgedeki Engelliler Merkezi, Gençlik Merkezi, Göç ve Uyum Dairesi Başkanlığı gibi kurumların kapasitelerini güçlendirmeye yönelik destek çalışmaları da sağlanıyor.

Uzman psikologlar tarafından uygulanan aktivite ve psikososyal destek seanslarında; bireysel, toplu  veya aile gruplarının stresle sağlıklı baş etme mekanizmaları güçlendirilirken, yararlanıcıların ihtiyaçları ve bu ihtiyaçlara uygun müdahalenin geliştirilebilmesi amacıyla dış erişim aktiviteleri veya ev ziyaretleri de gerçekleştiriliyor.

Proje müddetince iş stresiyle baş etme, psikososyal dayanıklılığın artırılması, toplumsal cinsiyet temelli şiddetin önlenmesi, çocuk işçiliği ile mücadele ve kadınların güçlendirilmesi gibi konularda farkındalık artırma ve bilgilendirme oturumları düzenlenirken, özellikle erkek yararlanıcıların katılımını artırmak için futbol, basketbol, masa tenisi gibi spor müsabakaları da organize ediliyor.

Proje kapsamında; yetişkin yaralanıcıların yanı sıra, çocukların fiziksel, psikososyal ve motor gelişimlerinin desteklenmesi için çocuk dostu bir alan da oluşturulmuş olup, eğitici ve öğretici aktiviteler de düzenlenmektedir.



ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI, GAZZE’YE YARDIMLARINI SÜRDÜRÜYOR

Gazze’de yedi aydan beri yaşanan yoğun çatışmalar, Filistin halkının içerisinde bulunduğu insani koşulları her geç ...

MAVİ HİLAL UKRAYNA, UKRAYNA’DA POLİKLİNİK AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRDİ

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı, Ukrayna halkına desteğini ve yardımlarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. 2 yılı aşkın s& ...

KUZEY SURİYE’DE BAYRAM SEVİNCİ…

Ramazan Bayramı’nın birlik, beraberlik ve yardımlaşma ruhunu her sene olduğu gibi bu sene de yaşatmaya devam eden Uluslararası Mavi Hila ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN