ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI EKİBİ MIKOLAYIV, KHERSON VE ODESSA'DA DESTEK ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRDI…


Ukrayna'da Trajedi Büyüyor…

Kahkovsksta Barajı'nın çökmesi sonucunda on binlerce kişi bölgeyi terk etmeye başladı.

6 Haziran 2023 tarihinde Rus birlikleri, Kakhovskaya HPP'deki barajın tamamen yıkılmasına sebep olan bir saldırı gerçekleştirdi. Kherson şehrinin bazı bölgeleri de dahil olmak üzere 70'ten fazla yerleşim yeri sular altında kaldı. Uzmanlara göre su ve sel baskınları en az 4 gün daha devam edecek ve daha fazla yerleşim yeri sular altında kalacak. Kherson Askeri İdaresine göre, 1 Haziran itibariyle bölgenin işgal edilmemiş bölümünde 161.674 kişi yaşıyor.

 

(Kherson bölgesinde su altında kalan alanların haritası)

 

Şu an on binlerce su akıntıları nedeniyle yıkıldı ve binlerce insan tamamen evsiz kaldı. Resmi veriler sonuçların kritik olabileceğini söylerken, ekolojik ve nükleer felaket tehditleri de devam ediyor. Birçok yerleşim yerinde yollar da tahrip oldu ve bu nedenle insanların tahliyesini çok daha zor hale geldi. Birçok yerleşim yeri artık sadece tekne ile ulaşılabilir durumda…

 

(Barajdaki su seviyesi grafiği)

 

Buna rağmen yerel otoriteler ve gönüllüler halkı aktif olarak tahliye etmek için çabalıyor. Şimdiye kadar yaklaşık 2000 kişi bölgeden çıkarıldı.

 

 

Mykolaiv'de tahliye edilen insanların getirildiği ana merkez bölgesel askeri yönetim tarafından Uluslararası Mavi Hilal ve Bucak Vakıfları tarafından açılan toplum merkezi olarak belirlendi. Uluslararası Mavi Hilal Vakfı Başkanı Recep Üker'in de bizzat sıcak bölgeden koordine ettiği çalışmalarda Kherson bölgesi için iki adet dağıtım noktası bulunuyor.

Merkez çevresinde yer alan komplektse sıcak yemeklerin hazırlanabilmesini sağlayan bir mutfak, günlük 5000 ekmek çıkaran bir fırın, yüksek güçlü bir jeneratör ve 5 ton kapasiteli bir su tankı bulunyor. Merkez aynı anda 300-400 kişiye hizmet verebilecek kapasitededir.

 

 

6 Haziran'da Uluslararası Mavi Hilal Vakfı ve Bucak ekipleri, Kherson ve çevresindeki sakinlere gıda paketi, giysi ve kişisel hijyen seti dağıtımlarını organize ettiler. Bu yardımlar 800’den fazla ihtiyaç sahibine ulaştırıldı. Ekipler ayrıca Kherson bölgesindeki mağdurların tahliyeleri için de destek sağlamaktadır.

 

 

Kherson bölgesi sakinlerinin acil ihtiyaçları:

  1. Gıda paketleri
  2. Kişisel hijyen setleri
  3. İçme suyu
  4. Su filtrasyon sistemleri
  5. Yakıt (tahliye için dizel/benzin)


ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI, GAZZE’YE YARDIMLARINI SÜRDÜRÜYOR

Gazze’de yedi aydan beri yaşanan yoğun çatışmalar, Filistin halkının içerisinde bulunduğu insani koşulları her geç ...

MAVİ HİLAL UKRAYNA, UKRAYNA’DA POLİKLİNİK AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRDİ

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı, Ukrayna halkına desteğini ve yardımlarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. 2 yılı aşkın s& ...

KUZEY SURİYE’DE BAYRAM SEVİNCİ…

Ramazan Bayramı’nın birlik, beraberlik ve yardımlaşma ruhunu her sene olduğu gibi bu sene de yaşatmaya devam eden Uluslararası Mavi Hila ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN