Alman Federal Ekonomik İş birliÄŸi ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) ile Avrupa Sivil Koruma ve İnsani Yardımlar Genel MüdürlüÄŸü (ECHO) tarafından finanse edilen ve Alman Uluslararası İş birliÄŸi Kurumu (GIZ) GmbH ile uygulanan Mülteciler ve Ev Sahibi Toplum için Sosyal Hizmetlerin GeliÅŸtirilmesi Projesi CLIP 2 kapsamında, Uluslararası Mavi Hilal Vakfı (IBC) kendi ağındaki yerel inisiyatiflerle karşılıklı bilgi ve deneyim paylaşımında bulunurken oluÅŸturduÄŸu mentör ekibiyle proje kapsamındaki STK’ların geliÅŸtirmek istedikleri alanlarda da süpervizörlük desteÄŸi sunmaktadır. Bu baÄŸlamda Mentorluk Programı’nın son eÄŸitimi İstanbul’da gerçekleÅŸti.
AID Uluslararası Doktorlar DerneÄŸi, Genç Hayat Vakfı ve Afganistan Hazaraları DerneÄŸi temsilcilerinin katıldığı Koruma ve Kapasite GeliÅŸtirme EÄŸitimi’nin ilk gününde Mentorluk süreci genel hatları ile deÄŸerlendirilirken; vaka yönetimi ve KVVK EÄŸitimi ve Vaka Yönetimi gibi baÅŸlıklar uygulamalı anlatımlarla paylaşıldı.
EÄŸitimin 2. Günü ise ÖÄŸrenme Tasarımları ekibinin de katılımı ile Psikososyal Destek çalışmaları ve çalışan ruh saÄŸlığının korunması baÅŸlıkları yine interaktif uygulamalarla deÄŸerlendirildi.
Projenin en belirgin hedeflerinden biri, yerel inisiyatiflerin hâlihazırda yürüttüÄŸü proje uygulamalarını uluslararası standartlara taşımaktır. Kurumlar arası gerçekleÅŸen dayanışma ve iÅŸ birliÄŸi ile bu aÄŸdaki STK‘ların uygulamalarına yönelik kolaylaÅŸtırıcıların geliÅŸtirilmesi ve dokümanların oluÅŸturulmasına destek verirken, geri bildirim mekanizmalarının güçlenmesi ile toplum temelli uygulamalar geliÅŸtirilmesi önemsenmektedir.