MAVİ HİLAL PAKİSTAN’DAKİ FELAKETZEDELERİN YANINDA


Sel sularının ağır tahribata yol açtığı Pakistan’da 1300 kişi yaşamını yitirdi. 33 Milyon kişiyi etkileyen felakette, 9 milyon kişi ise acil yardıma ihtiyaç duyuyor.

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı (IBC) Pakistan’ı vuran sel felaketinin ardından 2000 aileyi kapsayan acil yardım projesini başlattı. Mavi Hilal, felaketin en çok etkilediği Sindh ve Belucistan eyaletlerindeki 1000 ailenin temel gıda ihtiyacını karşılarken, projenin 2022 yılı sonuna kadar 5000 aileye ulaşması hedefleniyor.

2005 yılındaki Keşmir depreminden bu yana ülkede acil yardım faaliyetlerini sürdüren Mavi Hilal Vakfı Pakistan ekibi, federal ve yerel yönetimlerin koordinasyonunda çalışmalarını sürdürürken, sular altında kalan köylerde geçici barınaklara sığınan ya da yıkılan evlerinde hayata tutunmaya çalışan ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor.

Bu çerçevede bölgeyi köy köy gezen Uluslararası Mavi Hilal Vakfı ekibini, felaketzedeler "Türkiye’deki kardeşlerimiz bizi yine yanlız bırakmadı" diyerek karşılıyorlar.

"Bölgeye ilk gelen Kuruluş sizsiniz Türkiye’ye Teşekkürler"

Shellha köyünde yapılan yardım çalışmaları sırasında köy sakinlerinden Perwez Eshra duygularını şöyle dile getirdi.

"Buraya ilk kez yardım ulaşıyor. Türkiye’deki kardeşlerimizin bir kez daha yanımızda olduğunu görmek bizi çok mutlu etti. Mavi Hilal Vakfına ve Türkiye’ye teşekkür ederiz."



ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI KİLİS TOPLUM MERKEZİ: DEZAVANTAJLI TOPLULUKLARIN HAYATA YENİDEN TUTUNMASINDA ÖNCÜ BİR ROL

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı (IBC) Kilis Toplum Merkezi, dezavantajlı toplulukların psikososyal destek ihtiyaçlarını karşılayarak, on ...

GAZZE: YIKINTILARIN ARDINDAKİ HAYAT MÜCADELESİ

Açlık, susuzluk, hijyen eksikliği, kayıplar ve gözyaşları… Gazze’de hayatta kalmaya çalışan insanların aylard ...

ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI KURUCULARINDAN VE BAŞKAN VEKİLİ MUZAFFER BACA, ICVA YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ İÇİN ADAY GÖSTERİLDİ

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı 20 yılı aşkın engin tecrübesi ile dünyanın neresinde olursa olsun zor durumda olan insanlara yardım e ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN