ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI UKRAYNA’DA, ODESSA’DAN SONRA, ŞİMDİ DE MİKOLAE’DE YARDIM ÇALIŞMALARINA BAŞLADI


Ukrayna’dan komşu ülkelere sığınan mültecilerin durumu giderek ağırlaşıyor. Ukrayna içinde ise, ülke kaynaklarının neredeyse tamamı yok edildiği için tablo çok daha korkunç bir noktaya ilerliyor. Özellikle Odessa ve Mikolaiv gibi, Donbass bölgesinden kaçan halkın sığındığı bu illerin göçü kaldıracak kapasitesi artık tükenmiş durumda…

Moldova’nın Gagavuzya bölgesinde binlerce Ukraynalı mültecinin gıda, ilaç ve barınma ihtiyacını karşılayan Uluslararası Mavi Hilal Vakfı, şimdi de Ukrayna’nın Odessa ve Mikolaiv bölgelerinde acil gıda ve ilaç sevkiyatına başladı.

Mavi Hilal; Odessa, Bolgrad ve Izmail’de onbinlerce hazır gıda dağıtımının yanı sıra Bolgrad’daki iki hastanenin de tıbbi cihaz ve ilaç ihtiyaçlarını karşılamaya başlıyor.

Bölgedeki Projeler Koordinatörümüz Agasi Mammadli liderliğindeki konvoy mayısın son günlerinde yoğun bombardıman altında direnen Mikolaiv’e ulaşmayı başardı ve hayatlarını sığınıklarda sürdüren sivil halka onbinlerce hazır gıda dağıtımını tamamladı. Ayrıca Mikolaev ve Odessa valilikleriyle toplantılar yapılarak, ihtiyaçların detaylı tespiti ve operasyon sürekliliğinin koordinasyonu sağlandı.

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı olarak; özellikle Mikolayiv de yıkılan çok sayıda sağlık kurumunun yerine acil olarak prefabrik ya da seyyar klinikler kurulması konusunda da çalışmalarımızı hızlandırıyoruz.

Odessa’nın Bolgrad bölgesinde belediyenin tahsis ettiği binalarda barınan Ukraynalı mültecilerin çoğu kadın ve çocuklardan oluşuyor. Burada yaşam savaşı veren mültecilere yönelik düzenli gıda ve hijyen malzemesi desteği sağlamanın yanı sıra, binaların çamaşırhane, buzdolabı vb. ihtiyaçlarını da karşılamaya devam ediyoruz.

Bu çerçevede çalışmalarımız Gagavuzya bölgesinde de yoğunlaştı.

Komrad, Vulkanesh ve Tsaderlunfa’ a acil müdahale ekiplerinin kullanımı için ambulanslar sevk ediyoruz ve Almanya’dan Action Medeor, Kanada’dan IDRF ve ABD’den UMCOR ile birlikte, projelerimizin daha geniş kitlelere ulaşması ve daha çok ihtiyacın karşılanması konusunda işbirliğimizi genişletiyoruz. Ayrıca bölgedeki insani dramın çok daha trajik boyutlara ulaşması tehlikesini öngörerek OXFAM ile de görüşmeler yapmaktayız.



ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI KİLİS TOPLUM MERKEZİ: DEZAVANTAJLI TOPLULUKLARIN HAYATA YENİDEN TUTUNMASINDA ÖNCÜ BİR ROL

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı (IBC) Kilis Toplum Merkezi, dezavantajlı toplulukların psikososyal destek ihtiyaçlarını karşılayarak, on ...

GAZZE: YIKINTILARIN ARDINDAKİ HAYAT MÜCADELESİ

Açlık, susuzluk, hijyen eksikliği, kayıplar ve gözyaşları… Gazze’de hayatta kalmaya çalışan insanların aylard ...

ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI KURUCULARINDAN VE BAŞKAN VEKİLİ MUZAFFER BACA, ICVA YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ İÇİN ADAY GÖSTERİLDİ

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı 20 yılı aşkın engin tecrübesi ile dünyanın neresinde olursa olsun zor durumda olan insanlara yardım e ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN