ULUSLARARASI MAVİ HİLAL İNSANİ YARDIM VE KALKINMA VAKFI (IBC) GLOBALGIVING ORTAKLIĞI İLE AFGANİSTAN'DA #PaylaşmaGünü İÇİN ACİL KIŞ KAMPANYASI BAŞLATTI


2012 yılından bu yana küresel bir hareket haline gelen ve dünyanın en büyük cömertlik hareketi olarak kutlanan, #PaylaşmaGünü (#GivingTuesday) kapsamında Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı (IBC), Afganistan’ın Herat, Kunduz ve Kabil illerindeki yerinden edilmiş savunmasız Afganlar için bağış kampanyası başlattı. 30 Kasım Salı günü düzenlenecek küresel paylaşma günü öncesinde, ABD merkezli sivil toplum kuruluşu GlobalGiving ortaklığında Afganistan'daki 1500 aile için gıda ve kışlık yardım paketleri dağıtılması hedefleniyor.

Paylaşma Günü, her yıl yüz milyonlarca insana yardım etmek, teşekkür etmek ve nezaket göstermek gibi kavramları hatırlatmak ve bu amaç doğrultusunda bir araya getirmek için önemli bir fırsat…  

Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı (IBC) bu özel gün vesilesi ile Afganistan’daki yardıma muhtaç 6 kişilik ailelere bağış yapmak için dört seçenek sunuyor.

Dağıtılması planlanan her gıda kolisi 5 kg pirinç, 5 kg buğday unu, 1.5 lt yağ, 5 kg tahıl, 1 kg yeşil çay, 2 kg süt tozu, 1 kg tuz içeriyor ve ailelerin 1 aylık temel gıda ihtiyacını karşılamış oluyor. Aynı zamanda 2 adet çift kişilik battaniye, 6 palto, 6 kazak, 6 çift çorap, 6 çift bot ve 6 boyun atkısı ile zorlu kış koşullarına yönelik önleyici bir kışlık kıyafet kiti de barındırıyor.

Proje ve kampanyanın tüm ayrıntıları için lütfen tıklayınız.

Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı (IBC) ile kısa bir süre önce ortaklık gerçekleştiren GlobalGiving, kar amacı gütmeyen kuruluşları bağışçılara ve şirketlere yönlendirerek, 501(c)(3) ile bu kuruluşların fon arayışlarını destekleyen kayıtlı bir kuruluştur.

2002 yılından bu yana, 175'ten fazla ülkede 31.098 projeye destek veren ve 1.365.361 kişiden 618 milyon dolardan fazla para toplanmasına destek sağlayan GlobalGiving Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı’na ilk desteğini Afganistan için Acil Kış Yardımı projesine destek vererek başlattı.

Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı Charity Navigator'daki dört yıldız derecelendirmesine uygun olarak gerçekleşen titiz bir inceleme sürecinin ardından kampanya için çalışmalarını hızlandırdı.

Bu kampanyaya yapılan bağışlar ABD'de vergiden düşülebilir veya İngiltere'deki vergi mükellefleri GBP olarak verebilir veya ekstra % 25 Hediye Yardımı talep edebilir.

#PaylaşmaGünü Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı’na destek olmak için sosyal medya hesaplarını takip edebilir, kampanyayı paylaşabilir ve buradan bağışta bulunabilirsiniz.

 



ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI KİLİS TOPLUM MERKEZİ: DEZAVANTAJLI TOPLULUKLARIN HAYATA YENİDEN TUTUNMASINDA ÖNCÜ BİR ROL

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı (IBC) Kilis Toplum Merkezi, dezavantajlı toplulukların psikososyal destek ihtiyaçlarını karşılayarak, on ...

GAZZE: YIKINTILARIN ARDINDAKİ HAYAT MÜCADELESİ

Açlık, susuzluk, hijyen eksikliği, kayıplar ve gözyaşları… Gazze’de hayatta kalmaya çalışan insanların aylard ...

ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI KURUCULARINDAN VE BAŞKAN VEKİLİ MUZAFFER BACA, ICVA YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ İÇİN ADAY GÖSTERİLDİ

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı 20 yılı aşkın engin tecrübesi ile dünyanın neresinde olursa olsun zor durumda olan insanlara yardım e ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN