IBC SANCAKTEPE VE ESENYURT PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZLERİ DANIŞANLARINA ÇÖZÜM OLMAYA DEVAM EDİYOR


Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı, 2017 yılından bu yana, World Vision ortaklığı ve Avrupa Birliği Sivil Koruma ve İnsani Yardım Fonu desteği ile yürüttüğü proje kapsamında hassas mülteci gruplara danışmanlık hizmetleri sunmakta ve temel sosyal hizmetlere erişimlerinde destek olmaktadır.

IBC, İstanbul’da mülteci nüfusunun en yoğun olduğu Esenyurt ve Sancaktepe’deki Psikososyal Destek ve Bilgilendirme Merkezleri aracılığıyla özellikle kadınlar, çocuklar ve engelli vatandaşları gözeterek, hukuki ve psikososyal destek, bireysel koruma desteği, bilgilendirme, farkındalık arttırma faaliyetleri, yerel kurumlara yönlendirme v.b hizmetleri sağlamaktadır. Merkezler, mülteci koruma alanına katkı sunan hizmetlerine tüm dünyayı etkileyen Covid-19 düzenlemeleri kapsamındaki önleyici tedbirlere uygun olarak devam etmektedir.

 

 

Hizmetlerimiz

Vaka Danışmanlığı

Yararlanıcıların sorunlarına çözüm sağlamaya yönelik yapılan görüşmelerin ardından durum tespiti sağlanarak ilgili hizmeri veren kamu kurumlarına ve/veya psikolojik danışma birimi ya da hukuki danışma birimine yönlendirilmektedir.

Psikososyal Destek

Aile, çocuklar, kadınlar ve erkekler için bireysel danışmanlık, grup oturumları düzenlenmektedir. 2020 yılı itibarıyla COVID-19 önlemleri kapsamında online görüşme ve oturumlara ağırlık verilmiştir.

Bilgilendirme ve Farkındalık Artırma Oturumları

​İhtiyaçlara yönelik çocuk koruma, aile birlikteliği, sosyal uyum ve temel haklara yönelik, bilgilendirmeler yapılırken, gerekli durumlarda kamu kurumlarının sağladığı hizmetlere hizmetlere erişim de desteği sağlanmaktadır

Hukuki Danışmanlık

​Danışanlara bireysel veya grup olarak hukuki konularda bilgilendirme oturumları düzenlenmekte, ikamet, çalışma izni, aile hukuku, (evlilik, doğum kaydı vb.) konularında destek sağlanmakta ve adli süreçleri yürütmelerini sağlayacak temel bilgiler verilmektedir.

 

 

 



GAZZE: YIKINTILARIN ARDINDAKİ HAYAT MÜCADELESİ

Açlık, susuzluk, hijyen eksikliği, kayıplar ve gözyaşları… Gazze’de hayatta kalmaya çalışan insanların aylard ...

ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI KURUCULARINDAN VE BAŞKAN VEKİLİ MUZAFFER BACA, ICVA YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ İÇİN ADAY GÖSTERİLDİ

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı 20 yılı aşkın engin tecrübesi ile dünyanın neresinde olursa olsun zor durumda olan insanlara yardım e ...

SERİNYOL, HATAY’DA SANATIN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜ

Depremden Etkilenen Kadınlar Artık Gelecekten Daha Umutlu… Serinyol’da bulunan Türkiye - Kore Dostluk Kenti’nde  ya ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN