ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI’NIN YARDIM ELİ RAMAZAN AYI’NDA DA SURİYE SINIRINDA


İdlib ve Halep’te yaşanan çatışmalar nedeniyle evlerinden ayrılmak zorunda kalan ailelerin bir bölümü, Suriye’nin Kuzey Batısında yer alan Afrin bölgesindeki çadır kamplarda yaşamını sürdürüyor.

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı (IBC), Ramazan ayının gelmesi ile birlikte bölgedeki yardım faaliyetlerini genişletiyor. IBC, geçtiğimiz günlerde, çadır kamplarda yaşayan 750 ailenin, yani yaklaşık 4000 yararlanıcının temel beslenme ihtiyaçlarını IDRF iş birliği ve AFAD koordinasyonu ile karşılamak üzere gıda yardımları gerçekleştirdi.    

Bir ailenin günlük kalori ihtiyacını karşılayacak şekilde tasarlanan gıda yardım paketleri ile birlikte, IBC Cinderes Bölgesi’nde yer alan kamplara sıcak ekmek temin etmek için de geçici ekmek fırınlarının kurulumunu tamamladı. Ramazan boyunca devam edecek olan düzenli ekmek dağıtımları ile zorlu koşullarda yaşamını sürdüren bölge halkının iftar sofraları ekmeksiz kalmadı.

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı Ramazan Ayı boyunca bölgeye destek sağlamaya devam edecek.



GAZZE: YIKINTILARIN ARDINDAKİ HAYAT MÜCADELESİ

Açlık, susuzluk, hijyen eksikliği, kayıplar ve gözyaşları… Gazze’de hayatta kalmaya çalışan insanların aylard ...

ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI KURUCULARINDAN VE BAŞKAN VEKİLİ MUZAFFER BACA, ICVA YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ İÇİN ADAY GÖSTERİLDİ

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı 20 yılı aşkın engin tecrübesi ile dünyanın neresinde olursa olsun zor durumda olan insanlara yardım e ...

SERİNYOL, HATAY’DA SANATIN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜ

Depremden Etkilenen Kadınlar Artık Gelecekten Daha Umutlu… Serinyol’da bulunan Türkiye - Kore Dostluk Kenti’nde  ya ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN