ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI UYGUR TÜRKLERİ’NE DESTEK İÇİN ÇALIŞMALARINI GENİŞLETTİ


Uluslararası Mavi Hilal Vakfı temel ihtiyaçlarının karşılanması için 2019 yılından bu yana destek verdiği Uygur Türklerine; Penny Appeal işbirliği ve İsa Yusuf Alptekin Vakfı koordinasyonu ile sağlık hizmetlerine erişim, psikososyal destek ve hukuki haklara yönelik bilgilendirme hizmetleri de vermeye başladı.

İstanbul’un özellikle Zeytinburnu, Küçükçekmece ve Bayrampaşa ilçelerinde yaşayan Uygur Türkleri oldukça zor koşullarda hayatlarını sürdürmeye çalışıyor. Temel ihtiyaçların yanı sıra sağlık ve sosyal haklara erişimde de sıkıntılarla karşılaşan Uygur Türkleri için tüm bu hizmetler ücretsiz olarak sağlanıyor.

6500 kişiye yardım eli uzatmayı hedefleyen projenin sağlık hakkına erişim kolunda, İsa Yusuf Alptekin Vakfı’nda ön kontrolden geçen yararlanıcıların şikayetleri değerlendirilerek, hastanelere sevk ediliyor.  Psikolojik danışmanlığa ihtiyacı olan Uygur Türkleri için ise Vakıf bünyesinde bulunan psikolog tarafından pandemi koşulları gözetilerek destek sağlanıyor. Bu süreçte, özellikle kadınlar ve çocuklar için travmatik durumların çözümüne yönelik uygulamalar, alanında uzman psikologlar tarafından etkin olarak gerçekleştiriliyor.

Tüm bunların yanısıra hiç bir sosyal güvence altında olmayan Uygur Türkleri için eşitlik ve gizlilik ilkesi altında hukuki hakları korumaya yönelik destek ve bilgilendirme hizmetleri sunan Uluslararası Mavi Hilal Vakfı; insan hakları konusunda deneyimli avukatları ile yasal danışmanlık, vaka takibi ve hassas durumda olan danışanların adalete erişimine dair çalışmalar yürütüyor.

 Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı (IBC) önümüzdeki günlerde; oldukça travmatik şartlar altında Türkiye’ye gelen ve COVID-19 süreci ile birlikte yaşam koşulları daha da zorlaşan Uygur Türkleri için faaliyetlerini daha da genişletmeyi hedeflemektedir.



GAZZE: YIKINTILARIN ARDINDAKİ HAYAT MÜCADELESİ

Açlık, susuzluk, hijyen eksikliği, kayıplar ve gözyaşları… Gazze’de hayatta kalmaya çalışan insanların aylard ...

ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI KURUCULARINDAN VE BAŞKAN VEKİLİ MUZAFFER BACA, ICVA YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ İÇİN ADAY GÖSTERİLDİ

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı 20 yılı aşkın engin tecrübesi ile dünyanın neresinde olursa olsun zor durumda olan insanlara yardım e ...

SERİNYOL, HATAY’DA SANATIN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜ

Depremden Etkilenen Kadınlar Artık Gelecekten Daha Umutlu… Serinyol’da bulunan Türkiye - Kore Dostluk Kenti’nde  ya ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN