ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI EKİPLERİ DEPREM BÖLGESİNDE


30 Ekim Cuma Günü merkez üssü İzmir’in Seferihisar bölgesi açıkları olan depremde 4 Kasım itibariyle 114 kişi hayatını kaybetti, 1035 kişi yaralandı. 

Yaklaşık 15 saniye süren depremin büyüklüğü Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından 6.9, AFAD tarafından 6.6, ABD Jeoloji Araştırmaları Merkezi’ne göre ise 7.0 olarak açıklandı.

İzmir’in özellikle Bayraklı ve Bornova ilçelerini vuran depremde 17 bina yerle bir olurken; arama kurtarma ekiplerinin enkaz bölgesindeki çalışmaları halen devam ediyor.

Tüm Ege ve Marmara Bölgesinin belli yerlerinde hissedilen şiddetli deprem İzmir tarihinin en büyük depremi olarak kayıtlara geçerken, yaşanan artçı sarsıntılar bölge halkında ve çevre illerde tedirginlik yaşatıyor.

Depremden sağ olarak kurtulan ancak evlerini kaybeden binlerce kişi ise çadır kentlerde hayata tutunma mücadelesi verirken, Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı Acil Yardım Ekibi depremin 2. gününde ihtiyaçları tespit etmek ve bunlara yönelik çalışmaları hızlandırmak üzere bölgeye doğru harekete geçti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, AFAD ve alanda faaliyette olan tüm sivil toplum kuruluşları ile iş birliği içinde; Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) desteği ile yardım çalışmalarını başlatan Uluslararası Mavi Hilal Vakfı, Bayraklı Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Genel Müdürlüğü’nün bahçesine kurduğu iletişim çadırında bölgenin ihtiyaç analizlerini tamamladı.

Acil Yardım Ekibi ve gönüllü çalışanlarla beraber ilk etapta öncelikli olan;  2000 uyku matı, 2000 çocuk bezi, 2000 battaniye, ve 1000 aileye COVID-19’a karşı koruyucu hijyen kitleri, maske ve dezenfektanların dağıtımını gerçekleştirecek olan Uluslararası Mavi Hilal Vakfı, önümüzdeki günlerde depremzedelerin yaralarını sarmaya yönelik insani yardım çalışmalarını genişleterek, sürdürecek.



GAZZE: YIKINTILARIN ARDINDAKİ HAYAT MÜCADELESİ

Açlık, susuzluk, hijyen eksikliği, kayıplar ve gözyaşları… Gazze’de hayatta kalmaya çalışan insanların aylard ...

ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI KURUCULARINDAN VE BAŞKAN VEKİLİ MUZAFFER BACA, ICVA YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ İÇİN ADAY GÖSTERİLDİ

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı 20 yılı aşkın engin tecrübesi ile dünyanın neresinde olursa olsun zor durumda olan insanlara yardım e ...

SERİNYOL, HATAY’DA SANATIN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜ

Depremden Etkilenen Kadınlar Artık Gelecekten Daha Umutlu… Serinyol’da bulunan Türkiye - Kore Dostluk Kenti’nde  ya ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN