ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI KUZEY SURİYE KAMPLARINDAKİ ÇADIRLARI YENİLEMEK İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADI


Dokuz yılı aşkın bir süredir iç savaşın pençesinde trajik bir yıkım yaşanan Suriye’de milyonlarca insan yerlerinden edildi.  Ülkenin kuzeyindeki Azez kentinde bulunan Mukaveme Kampı, hayata tutunmaya çalışan Suriyelilerin barındırıldığı çok sayıdaki kamptan biri, hatta en büyüklerinden…

Türkiye sınırındaki kampta on binlerce kişi cehennem sıcağı bir yazı geride bıraktı. Çadırlarda yaşayan bu insanlar için yaz mevsimi ayrıca zor geçti. Zira tüm dünya gibi bu bölgede de yeni tip korona virüsü (Kovid-19) salgını söz konusu.

Suriye’nin kuzeyinde yaklaşık 8 yıldır bir dizi insani yardım faaliyeti gerçekleştiren Uluslararası Mavi Hilal Vakfı (IBC), 3 binin üzerinde ailenin yaşam mücadelesi verdiği Mukaveme Mülteci Kampı’nda şimdi de çadır yenileme çalışması başlattı.

Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı (IBC) Başkan Vekili Muzaffer Baca, Türkiye sınırının sıfır noktasında bulunan Mukaveme Kampı’ndaki binlerce ailenin evlerinin sıcaklığı ve altyapı hizmeti kadar olmasa da çetin kış şartlarına iyi denebilecek koşullarda girmeleri için çabaladıklarını söyledi.

Baca, “Yaşam şartlarını iyileştirmek için aralıksız çalışıyoruz. Vakıf olarak eski ve çürümüş yüzlerce çadırı değiştirdik. İlk etapta 250 yeni çadır kurduk” dedi.

Suriye’de görev yapan Uluslararası Mavi Hilal Vakfı’nın (IBC) Uluslararası Acil Yardımlar Direktörü Levent Öztürk, “Eski ve soğuk çadırların yerini yeni ve ısınma cihazları olan çadırlar alıyor. Savaş yaralısı bu insanlar açısından yapılan her tür yardımın anlamı çok büyük. Küçük büyük fark etmiyor. Biz yıllardır bölgede her türden yardım faaliyetini gerçekleştirdik ve yapmaya da devam ediyoruz. Burada barınanlar kendilerine değer verildiğini, yalnız bırakılmadıklarını hissediyor. Bu da bizi tarifsiz derecede mutlu ediyor” diye konuştu.

Öztürk, Suriye’nin savaş nedeniyle çöken sağlık sisteminin, korona virüs baskısı ile daha da ezilmiş durumda olduğuna da dikkati çekerek, “Suriye’nin kuzeyine Türkiye sınırına sığınan savaş kurbanı çocuk, kadın, erkek, genç yaşlı yaklaşık 3 milyon kişi var. Bu insanları salgından korumak ve Kovid-19’la mücadele konusunda bilgilendirmek için Mart ayından bu yana aralıksız çalışıyoruz. Bölgedeki sağlık görevlileri başta olmak üzere yüzbinlerce kişiye koruyucu malzeme ile Kovid-19 test kiti sağladık. Buna ilişkin çalışmalarımızı arttırarak devam ettireceğiz” dedi.

Suriye’nin kuzey doğusunda muhaliflerin kontrolündeki bölgede ilk yeni tip korona virüs vakası Temmuz ayının ilk haftasında tespit edilmişti. Yerinden edilmiş bir milyondan fazla Suriyelinin kalabalıklar halinde kaldığı çadır kentlerde virüsün hızla yayılma olasılığından endişe ediliyordu.



GAZZE: YIKINTILARIN ARDINDAKİ HAYAT MÜCADELESİ

Açlık, susuzluk, hijyen eksikliği, kayıplar ve gözyaşları… Gazze’de hayatta kalmaya çalışan insanların aylard ...

ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI KURUCULARINDAN VE BAŞKAN VEKİLİ MUZAFFER BACA, ICVA YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ İÇİN ADAY GÖSTERİLDİ

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı 20 yılı aşkın engin tecrübesi ile dünyanın neresinde olursa olsun zor durumda olan insanlara yardım e ...

SERİNYOL, HATAY’DA SANATIN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜ

Depremden Etkilenen Kadınlar Artık Gelecekten Daha Umutlu… Serinyol’da bulunan Türkiye - Kore Dostluk Kenti’nde  ya ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN