IBC BAŞKAN VEKİLİ MUZAFFER BACA MAVİ HİLAL’İN COVID-19’A KARŞI UYGULADIĞI PROJELERİ UN KONFERANSI’NDA ANLATTI


Dünyada Corona Virüs’e karşı gerçekleştirdikleri çalışmalarla ön plana çıkan Sivil Toplum Kuruluşlarının katılımcı olarak yer aldığı konferansta Başkan Vekili Muzaffer Baca; Uluslararası Mavi Hilal Vakfı’nın Ortadoğu’da öncülük ettiği faaliyetleri aktardı. Baca; sığınmacı ya da göçmen kamplarında hayatlarını sürdürmeye çalışan insanların COVID-19 sürecinde herkesten daha çok tehdit altında olduğuna dikkat çekti.

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı’nın Suriye, Yemen ve Libya’da aktif olarak yardım çalışmaları sürdürdüğünü belirten Muzaffer Baca; Corona Virüs’e karşı bilinçlendirme çalışmalarının yanı sıra, bölgelerdeki sağlık birimlerine 3000 adet korona test kiti, 1000 adet ateş ölçer dağıtımının da gerçekleştiğini paylaştı. Ayrıca IBC Kilis Toplum Merkezi’nde hazırlanan koruma kitlerinin Suriye ve Yemen’deki ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını ve 10 bin adet sağlık çalışanları için özel üretilen maskenin yanı sıra yaklaşık 140 bin adet tıbbi maske dağıtımının da gerçekleştiğini aktardı.

Tüm bunların yanı sıra yeterli sayıda yataklı izolasyon tesisinin bulunmadığı bölgelerin özellikle risk altında olduğunu belirten Baca; salgının bu bölgelere sıçraması halinde sonuçların korkutucu boyutlarda olacağını da konuşmasında belirtti.

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı’nın (IBC) yardım faaliyetlerinde bulunduğu ülkelerin hükümetleriyle koordineli olarak çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Muzaffer Baca aynı zamanda Dünya Sağlık Örgütü, Uluslararası Göç Örgütü ve Birlemiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliği ile birlikte ortak projeler geliştirdiklerini ve önümüzdeki günlerde çalışmaların daha da kapsamlı hale geleceğini Birleşmiş Milletler ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile paylaştı.

 



GAZZE: YIKINTILARIN ARDINDAKİ HAYAT MÜCADELESİ

Açlık, susuzluk, hijyen eksikliği, kayıplar ve gözyaşları… Gazze’de hayatta kalmaya çalışan insanların aylard ...

ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI KURUCULARINDAN VE BAŞKAN VEKİLİ MUZAFFER BACA, ICVA YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ İÇİN ADAY GÖSTERİLDİ

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı 20 yılı aşkın engin tecrübesi ile dünyanın neresinde olursa olsun zor durumda olan insanlara yardım e ...

SERİNYOL, HATAY’DA SANATIN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜ

Depremden Etkilenen Kadınlar Artık Gelecekten Daha Umutlu… Serinyol’da bulunan Türkiye - Kore Dostluk Kenti’nde  ya ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN