ULUSLARARASI MAVİ HİLAL İNSANİ YARDIM VE KALKINMA VAKFI; IGAM, OXFAM İŞ BİRLİĞİ VE AB DESTEĞİ İLE TÜRKİYE MÜLTECİ KONSEYİ’NİN (TMK) GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİNE BAŞLIYOR…


Türkiye'de bulunan mülteciler ve ev sahibi toplulukların haklarını korumak ve bu amaçla tasarlanan politikaları ve programları geliştirmek hedefiyle faaliyete geçen Türkiye Mülteci Konseyi (TMK), 2020 yılı itibariyle çalışmalarını daha aktif hale getiriyor.

Türkiye Mülteci Konseyi’nin IGAM ve OXFAM ile beraber kurucu üyelerinden olan Uluslararası Mavi Hilal Vakfı (IBC); insani yardım alanındaki 20 yıllık tecrübesi ve ulusal- uluslararası platformlarda kurduğu güçlü ağlar ile TMK’nın temel hedeflerine ulaşması için çalışmalarını hızlandırıyor.

Özellikle mülteciler üzerine çalışan sivil toplum örgütlerini ortak strateji ve hedefler doğrultusunda bir araya getiren Türkiye Mülteci Konseyi (TMK); yerel, ulusal, uluslararası düzeylerde zorunlu göçe dair politikaların belirlenmesi ve buna yönelik kararların alınmasında STK’ların etkin katılımını sağlamaya yönelik aktif ve etkili bir ağ kurmayı amaçlamaktadır.

Halihazırda 23 üyesi bulunan TMK;  OXFAM, IGAM ve IBC iş birliğindeki yönetim kadrosu ile 20 yeni üyeyi daha bünyesine katarak kapasitesini geliştirmeyi hedeflerken, tamamen mülteciler tarafından yönetilen ulusal bir yapı işlevinde çalışmalarını sürdürecek ve geliştirdiği üyelik mekanizması ile ulusal-uluslararası düzeyde savunuculuğa önemli ölçüde katkı sağlamış olacaktır.

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı Başkan Vekili Muzaffer Baca, Yönetim Kurulu Üyesi olarak yer aldığı Türkiye Mülteci Konseyi’nin eşgüdümlü çalışma alanı için ortak bir çatı görevi üstlendiğini belirtirken, yerel ve merkezi yönetimlerin süreç ve politikaların oluşturulması sürecine dahil edilmesinin hassasiyetini özellikle vurgulamıştır.

Türkiye Mülteci Konseyi (TMK); Türkiye’de sayıları yaklaşık 4 milyona ulaşan mülteciler ile iltica ve göç alanlarında hak savunuculuğu yapan, somut politikalar üreterek hayata geçirilmesine katkı sağlayan tüm STK’ları kapsayıcı bir pilot mekanizmadır.  Bu mekanizma. Üyelerinin önceliklerini ve çeşitliliğini göz önünde bulundurarak ortak gündemleri belirlerken, aynı zamanda küresel mülteci ağları ile her daim aktif iletişimde bulunarak farklı aktörlerle bir araya gelme kapasitesini de güçlendirecektir.



GAZZE: YIKINTILARIN ARDINDAKİ HAYAT MÜCADELESİ

Açlık, susuzluk, hijyen eksikliği, kayıplar ve gözyaşları… Gazze’de hayatta kalmaya çalışan insanların aylard ...

ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI KURUCULARINDAN VE BAŞKAN VEKİLİ MUZAFFER BACA, ICVA YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ İÇİN ADAY GÖSTERİLDİ

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı 20 yılı aşkın engin tecrübesi ile dünyanın neresinde olursa olsun zor durumda olan insanlara yardım e ...

SERİNYOL, HATAY’DA SANATIN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜ

Depremden Etkilenen Kadınlar Artık Gelecekten Daha Umutlu… Serinyol’da bulunan Türkiye - Kore Dostluk Kenti’nde  ya ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN