ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI UYGUR TÜRKLERİNİN YANINDA…


Çin’in Doğu Türkistan'da yaşayan Uygur Türklerine karşı acımasız baskısının doğrudan bir sonucu olarak, on binlerce Uygur Türkü güvenliklerini korumak amacıyla Türkiye'ye kaçtı.

1940'lı yıllardan bu yana Türkiye'ye yaklaşık 300.000 Uygur Türkü göç etmiştir.

Ancak, son iki yılda Çin'in insanlık dışı uygulamalarına dayanamayıp, Türkiye’ye gelen ve

İstanbul, Kayseri, Eskişehir ve Ankara illerindeki gecekondu bölgelerine yerleşip, oldukça ilkel koşullarda hayatlarını sürdürmeye çalışan 37.000'den fazla Uygur Türkü bulunmaktadır.

Tüm bu insani kriz çerçevesinde, Ocak ayında Uygur Türkleri için Acil Yardım Projesi’ni hayata geçirerek kışlık giysi ve gıda paketi dağıtımları gerçekleştiren Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı, Ramazan ayı boyunca da çalışmalarını ara vermeden sürdürmeyi hedeflemektedir.

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı; çalışma izinleri bulunmadığından dolayı özellikle temel insani ihtiyaçlara erişimde oldukça sıkıntı yaşayan Uygur Türkleri için geçtiğimiz hafta IDRF iş birliği ve İsa Yusuf Alptekin Vakfı aracılığı ile Zeytinburnu, Sefaköy ve Selimpaşa’da yaşayan 1000 yardıma muhtaç Uygurlu aileye Ramazan ayı için; un, pirinç, fasulye, makarna, mercimek, yağ,  tuz, çay ve şekerden oluşan gıda paketleri dağıtımını gerçekleştirdi.

Uluslararası Mavi Hilal, önümüzdeki günlerde projelerini genişleterek Uygur Türkleri için yardım eli olmaya devam edecektir.

 



GAZZE: YIKINTILARIN ARDINDAKİ HAYAT MÜCADELESİ

Açlık, susuzluk, hijyen eksikliği, kayıplar ve gözyaşları… Gazze’de hayatta kalmaya çalışan insanların aylard ...

ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI KURUCULARINDAN VE BAŞKAN VEKİLİ MUZAFFER BACA, ICVA YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ İÇİN ADAY GÖSTERİLDİ

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı 20 yılı aşkın engin tecrübesi ile dünyanın neresinde olursa olsun zor durumda olan insanlara yardım e ...

SERİNYOL, HATAY’DA SANATIN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜ

Depremden Etkilenen Kadınlar Artık Gelecekten Daha Umutlu… Serinyol’da bulunan Türkiye - Kore Dostluk Kenti’nde  ya ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN