KOVİD-19’LA MÜCADELEYE KİLİS TOPLUM MERKEZİ’MİZDEN ANLAMLI DESTEK


Uluslararası Mavi Hilal Vakfı Kilis Toplum Merkezi; Kilis Valiliği ve Kilis Belediye Başkanlığı ile koordineli olarak Korona ile mücadele kapsamında gıda, hijyen paketleri ve Toplum Merkezi üyelerince yapılan maskelerin dağıtımını gerçekleştiriyor.

Dağıtımlar Ramazan ayı boyunca devam edecek.

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı, Kilis Toplum Merkezi kanalıyla aralarında Suriye’li mültecilerin de bulunduğu ihtiyaç sahibi 300 aileye gıda, hijyen paketleri ve 1000 adet maske ulaştırdı. 

Vakıf çalışma bölgelerinden biri olan Kilis’te, Korona salgını nedeni ile yaşlı ve kronik rahatsızlığı olanlara temel ihtiyaçlarının karşılanması için destek oluyor. Yapılan saha araştırmaları sonrasında, yardıma acil ihtiyaç duyan, yaşlı ve kronik rahatsızlığı bulunan kişilere Uluslararası Mavi Hilal Ekipleri hızlıca ulaşarak ihtiyaçlarını tespit etti. Bu doğrultuda; GIZ, ECHO ve SDC gibi uluslararası yardım kuruluşları tarafından desteklenen Kilis Toplum Merkezi; Kilis belediyesi ile yapılan görüşmeler ve işbirliği sonrasında yardım ulaşmayan 200 aileye Korona ile mücadele kapsamında hijyen malzemeleri ulaştırdı.

 


DAĞITIMLARDA DUYGULU ANLAR…

Kilis içinde sokak sokak tespit edilen adreslere giderek, hazırlanan paketleri teslim eden Uluslararası Mavi Hilal Ekipleri, ziyaret ettikleri evlerde bu zor günlerde birlik, beraberlik ve dayanışmanın yaşattığı duygulu anlara da tanıklık ediyor. 

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı Ekipleri Kilis Merkeze bağlı Çukuroba köyü sakinlerinden Yıldız Unal’a yardım gitmediği bilgisi üzerine köye ulaşarak, hijyen paketlerini teslim etti. Yıldız Ünal;  ‘Köyde  herkese yardım ulaşırken ben burada çocuklarımla yapayanlızım hiçbir şey alamadım. Kime söylesem biz bilmiyoruz dedi. Ama sizler yardımıma koştunuz. ’’ diyerek duygularını paylaştı. İki çocuk annesi olan ve eşi çalışmayan Ünal, Uluslararası Mavi Hilal Vakfı’nın Corona salgını nedeni ile mağdur olanlara yönelik dağıtımlarını öğrendiğinde başvuru yaptığını ifade etti ve yardımın ulaşmasından duyduğu mutluluğu Uluslararası Mavi Hilal Ekipleri ile paylaştı. 

Kilis’te görev yapan Uluslararası Mavi Hilal Vakfı saha ekipleri, yaptıkları çalışma sonrasında yardıma acil ihtiyaç duyan, yaşlı veya kronik rahatsızlığı bulunan, hiç destek almamış 100 Türk ve Suriyeli aileye de yardım ulaştırdı. “Evde Kal” çağrılarına hassasiyetle uyan ancak temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan ailelere valilik kanalı ve alandaki araştırmalar sonucu ulaşan Uluslararası Mavi Hilal Vakfı Ekipleri, dezenfektan, maske, eldiven, genel temizlik malzemeleri, kişisel bakım ürünlerinden oluşan hijyen paketleri ile un, bulgur, pirinç, makarna, şeker, yağ, reçel, tuz, hazır çorba ve çaydan oluşan gıda  paketleri dağıtımlarını Ramazan ayı boyunca da sürdürecek. 

 

GÜNDE 200 MASKE ÜRETİMİ

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı tarafından kurulan Kilis Toplum Merkezi; Kilis’teki Suriyeli ve Türk ailelerin ortak aktiviteler gerçekleştirirken; dikiş, nakış, resim, bilgisayar, Türkçe kursları gibi farklı alanlarda eğitimler aldıkları bir sosyal merkez konumundadır. Şu an merkez bünyesinde bulunan dikiş atölyelerinde, eğitmenler eşliğinde günde 200 adet maske üretimi gerçekleştiriliyor ve üretilen maskeler düzenli olarak Valilik ve Belediye tarafından iletilen listeler çerçevesinde dağıtılıyor. Bugüne kadar toplam 1200 maske dağıtımı gerçekleştirilmiş bulunmaktadır.

 



GAZZE: YIKINTILARIN ARDINDAKİ HAYAT MÜCADELESİ

Açlık, susuzluk, hijyen eksikliği, kayıplar ve gözyaşları… Gazze’de hayatta kalmaya çalışan insanların aylard ...

ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI KURUCULARINDAN VE BAŞKAN VEKİLİ MUZAFFER BACA, ICVA YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ İÇİN ADAY GÖSTERİLDİ

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı 20 yılı aşkın engin tecrübesi ile dünyanın neresinde olursa olsun zor durumda olan insanlara yardım e ...

SERİNYOL, HATAY’DA SANATIN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜ

Depremden Etkilenen Kadınlar Artık Gelecekten Daha Umutlu… Serinyol’da bulunan Türkiye - Kore Dostluk Kenti’nde  ya ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN