ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI DEPREM BÖLGESİ'NDE


Merkez üssü Elazığ olan 6.8 şiddetindeki depremin ardından 39 vatandaşımız hayatını kaybetti, 1600 kişi yaralandı.

Deprem bölgesindeki yüzlerce evin, orta ya da ağır hasarlı olması nedeniyle, depremzedeler zorlu kış şartlarında; çadır veya kamu kurumlarına ait binalarda barınmak zorunda kaldı.

Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı (IBC) ekipleri depremin yaralarının sarıldığı Elazığ ve Malatya'da depremzedeler için ihtiyaç tespit çalışmalarını sürdürüyor.

Malatya’nın Doğanlı ilçesinde AFET koordinasyon merkezi toplantısına katılan IBC Afet Koordinasyon Ekibi, Kaymakam Yunus Emre Vural'dan bölgedeki son durumla ilgili bilgi aldı.

500’den fazla binanın orta ve ağır hasarlı olduğu Doğanlı ilçesinde 200 aile geçici olarak AFAD tarafından dağıtılan çadırlarda barınıyor. Ancak eksi 15 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı nedeni ile depremzedelerin soğuğa daha dayanıklı konteyner evlere yerleştirilmeleri planlanıyor.

İlçeye battaniye, yatak acil gıda ısıtıcı yardımları sürerken, AFAD ile koordineli olarak çalışan Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı (IBC) Acil Yardım Ekipleri tespit çalışmalarının ardından hızlı bir şekilde talep edilen ihtiyaçların bölgede dağıtımını sağlayacak.

Deprem sadece evleri değil, kırsal kesimin yaşam kaynağı olan büyük ve küçükbaş hayvanların barınaklarını da yerle bir etti. Köylerde yaşayan depremzedeler geçim kaynaklarını kaybetmenin üzüntüsü ile beraber gelecek kaygısıyla başbaşa kaldı.

 



ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI KİLİS TOPLUM MERKEZİ: DEZAVANTAJLI TOPLULUKLARIN HAYATA YENİDEN TUTUNMASINDA ÖNCÜ BİR ROL

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı (IBC) Kilis Toplum Merkezi, dezavantajlı toplulukların psikososyal destek ihtiyaçlarını karşılayarak, on ...

GAZZE: YIKINTILARIN ARDINDAKİ HAYAT MÜCADELESİ

Açlık, susuzluk, hijyen eksikliği, kayıplar ve gözyaşları… Gazze’de hayatta kalmaya çalışan insanların aylard ...

ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI KURUCULARINDAN VE BAŞKAN VEKİLİ MUZAFFER BACA, ICVA YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ İÇİN ADAY GÖSTERİLDİ

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı 20 yılı aşkın engin tecrübesi ile dünyanın neresinde olursa olsun zor durumda olan insanlara yardım e ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN