ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI'NDAN HAYATA TUTUNMA MÜCADELESİ VEREN UYGUR TÜRKLERİNE YARDIM ELİ


Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki insanlık dışı baskılardan kaçarak Türkiye’ye sığınan Uygur Türklerine Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı (IBC) yardım eli uzattı.

IBC, Kasım ayında yeni bir hayat kurma umuduyla Kayseri, Eskişehir, Konya ve İstanbul’un Zeytinburnu, Küçükçekmece, Bayrampaşa ilçelerine yerleşen Uygur Türkleri için Acil Yardım Projesi’ni hayata geçirdi.

Proje kapsamında zor şartlarda yaşamını sürdürmeye çalışan 1000 aileye aylık gıda paketi yardımı ve yaşları 5-12 arasında değişen ilköğretim çağındaki 1000 çocuğa soğuk hava koşullarından etkilenmemeleri için bot, mont, eldiven gibi kışlık giysi dağıtımı gerçekleştirildi.

Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı (IBC) önümüzdeki günlerde, İngiltere ve Kanadalı donörlerin desteği ile 2000 Uygur Türkü aileye yardım eli uzatarak Uygur Türklerine uzun vadeli ve sürdürülebilir nitelikte destek olmayı hedeflemektedir .

2014 yılında 40 bin Uygur Türkü Çin zulmünden kaçarak ülkemize sığınmıştır.

Şu anda Türkiye’de yaklaşık 200 bin Uygur Türkü yaşamaktadır.



GAZZE: YIKINTILARIN ARDINDAKİ HAYAT MÜCADELESİ

Açlık, susuzluk, hijyen eksikliği, kayıplar ve gözyaşları… Gazze’de hayatta kalmaya çalışan insanların aylard ...

ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI KURUCULARINDAN VE BAŞKAN VEKİLİ MUZAFFER BACA, ICVA YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ İÇİN ADAY GÖSTERİLDİ

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı 20 yılı aşkın engin tecrübesi ile dünyanın neresinde olursa olsun zor durumda olan insanlara yardım e ...

SERİNYOL, HATAY’DA SANATIN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜ

Depremden Etkilenen Kadınlar Artık Gelecekten Daha Umutlu… Serinyol’da bulunan Türkiye - Kore Dostluk Kenti’nde  ya ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN