5 BİN YEMENLİ AİLEYE IBC'DEN GIDA YARDIMI


Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı (IBC) Yemen’deki yardım çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

IBC Yemen Koordinatörlüğünde Ekim ve Kasım aylarında Toplam 5000 aileye acil gıda yardımı gerçekleştirildi.

Dünyanın en büyük insani krizinin yaşandığı Yemen’de 20 milyondan fazla kişi güvenli gıda ulaşımından mahrum ve açlık tehdidi altında hayatlarını sürdürüyor. Çoğunluğunu çocukların oluşturduğu iç savaş mağdurlarına, düzenli gıda yardımı uluslararası yardım kuruluşlarının acil yardım projeleri ile sağlanıyor.

2018 Yılı Kasım ayında Uluslararası Mavi Hilal Vakfı (IBC)’nın Yemen’de başlattığı Acil Gıda Yardım programı ile 30 tonu aşkın gıda yardımı Yemenli savaş mağdurlarına ulaştırıldı.

Dağıtım kapsamında, 20 Kilo Un, 10 Kilo pirinç, 10 kilo şeker, 4 litre sıvı yağ, 8 kutu fasulye ve bisküviden  oluşan  yardım paketleri Zinjabar, Mukalla ve Lahej kamp merkezlerinde ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

IBC, Aralık ayında Zinjabar’daki  iç savaş nedeni ile göç etmek zorunda kalanlar için geçici barınak merkezlerinde yaşayan ailelere yönelik yeni bir dağıtım için hazırlıklarını sürdürüyor.

2020 yılında Uluslararası Mavi Hilal Vakfı Yemen’de acil gıda, su, sanitasyon, sağlık ve eğitim alanlarında farklı eyaletlerde yeni projeleri hayata geçirecek. 4 Mobil klinik, 10 Tarımsal sulama amaçlı su kuyusu, ve okul rehabilitasyonları gibi projeleri hayata geçirmeyi hedefliyor.



GAZZE: YIKINTILARIN ARDINDAKİ HAYAT MÜCADELESİ

Açlık, susuzluk, hijyen eksikliği, kayıplar ve gözyaşları… Gazze’de hayatta kalmaya çalışan insanların aylard ...

ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI KURUCULARINDAN VE BAŞKAN VEKİLİ MUZAFFER BACA, ICVA YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ İÇİN ADAY GÖSTERİLDİ

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı 20 yılı aşkın engin tecrübesi ile dünyanın neresinde olursa olsun zor durumda olan insanlara yardım e ...

SERİNYOL, HATAY’DA SANATIN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜ

Depremden Etkilenen Kadınlar Artık Gelecekten Daha Umutlu… Serinyol’da bulunan Türkiye - Kore Dostluk Kenti’nde  ya ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN