IOM BÖLGESEL İNSANİ YARDIM İYİLEŞTİRME TOPLANTISI İSTANBUL'DA GERÇEKLEŞTİ


ICVA ÜYESİ VE UYGULAMALI ORTAKLARINDAN  ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI (IBC) TOPLANTIYA KATILIM GÖSTERDİ.

İstanbul’da düzenlenen toplantıda; sivil toplum örgütlerinin operasyon sürecinde karşılaştığı zorluklar ve savunmasız nüfusa yardımın artırılması için yerel kapasiteyi artıracak çözümler tartışıldı.

Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı (IBC) Başkan Vekili Muzaffer Baca;  IOM ve ICVA’nın düzenlediği toplantıya katılım gösterdi.

Yerel Operasyon Kapasitesinin Güçlendirilmesi Oturumunun Moderatörlüğünü IBC Başkan Vekili Muzaffer Baca üstlendi. Baca; Uluslararası STK temsilcileri ile görüşerek, kriz bölgelerindeki ihtiyaçların doğru analiz edilmesini ve sadece acil yardım ile sınırlandırılmaması gerektiğine değindi. Aynı zamanda, yaşanan problemler ile ilgili donörlerle işbirliği yaparak saha personellerine çözüm odaklı eğitim için gerekli fonun sağlanması, kriz bölgesindeki yerel yönetimler ile STK’ların düzenli etkileşimde bulunması ve savunmasız insanların güvenlerini tam anlamıyla kazanabilmek için özellikle bölgedeki muhtar ve imamlarla ortak bir çalışma içine girilmesi konuları üzerinde durdu.

Temsilciler; sahalarda karşılaştıkları sorunlardan örnekler vererek kapasite probleminin nasıl ortadan kaldırılabileceğine dair önerilerini sunarken, toplantıda, proje donörleri, yerel otoritelerle ilişkiler, donör ve proje uygulayıcı STK arası mutabakat zaptı gibi konuların kapasiteyi artırmaya yönelik olumlu etkisine bir kez daha vurgu yapıldı.

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı (IBC);  IOM’in Türkiye’deki uygulayıcı ortağıdır ve İstanbul ve diğer şehirlerdeki Suriyeli mültecilerin yasal ve psikososyal ihtiyaçlarının çözümüne odaklı, IOM tarafından finanse edilen projelerini yürütmektedir.

IBC; merkezi Cenevre’de bulunan, ICVA-Uluslararası Gönüllü Kuruluşlar Birliğinin aktif üyesidir.



ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI KİLİS TOPLUM MERKEZİ: DEZAVANTAJLI TOPLULUKLARIN HAYATA YENİDEN TUTUNMASINDA ÖNCÜ BİR ROL

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı (IBC) Kilis Toplum Merkezi, dezavantajlı toplulukların psikososyal destek ihtiyaçlarını karşılayarak, on ...

GAZZE: YIKINTILARIN ARDINDAKİ HAYAT MÜCADELESİ

Açlık, susuzluk, hijyen eksikliği, kayıplar ve gözyaşları… Gazze’de hayatta kalmaya çalışan insanların aylard ...

ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI KURUCULARINDAN VE BAŞKAN VEKİLİ MUZAFFER BACA, ICVA YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ İÇİN ADAY GÖSTERİLDİ

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı 20 yılı aşkın engin tecrübesi ile dünyanın neresinde olursa olsun zor durumda olan insanlara yardım e ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN