İki yıl boyunca İstanbul Sultanbeyli’de hizmet veren karavan, Sosyal Uyum Projesi kapsamında; psikososyal destek çalışmalarını güçlendirmek için Kilis’te faaliyet göstermeye baÅŸladı.
Alman Uluslararası İş BirliÄŸi Kurumu (GIZ), İsviçre Kalkınma ve İş birliÄŸi Ajansı (SDC) ve Avrupa Komisyonu'nun desteÄŸi; T.C. Kilis Belediyesi'nin de katkıları ile IBC koordinasyonunda faaliyete geçen mobil karavanda; Türk ve Suriyeli çocuklara empati, öz bakım, çevre bilinci ve trafik kuralları gibi günlük becerileri içeren eÄŸitim-öÄŸretim aktivitelerinin yanı sıra; resim, el iÅŸi, drama ve müzik gibi sanat etkinlikleri de uygulamalı olarak gerçekleÅŸtirilmektedir.
Psiko-sosyal destek çalışmaları, vakıf bünyesinde çalışan psikologlar tarafından yürütülerek gereken durumlarda Arapça-Türkçe, Türkçe- Arapça dillerinde çeviri desteÄŸi, gizlilik esasına baÄŸlı kalarak yine vakıf bünyesinde çalışan tercümanlar tarafından saÄŸlanmaktadır.
Karavanda; bireysel görüÅŸmelerin yanı sıra aile görüÅŸmeleri, bilinçli ebeveynlik, güvenli annelik, akran zorbalığı, empati duygusu geliÅŸtirme, öfke kontrolü vb. konularda hedef kitlenin ihtiyaçları belirlenerek, bilgilendirme oturumları düzenlenmesi planlanmaktadır.
IBC Mobil Karavan bünyesinde gerçekleÅŸen tüm etkinlikler, çok kültürlü yaÅŸam için farkındalık bilinci oluÅŸturmayı hedeflemektedir. Oyun tabanlı öÄŸrenme modelleri ile; iÅŸbirliÄŸi, empati, paylaÅŸma ve yardımlaÅŸmanın becerilerinin geliÅŸmesi ve sosyal uyum sürecine katkı saÄŸlanması amaçlanmaktadır.
Mobil Karavanın, Kilis 'te uygun görülen bölgelerde 31 mayıs 2020 tarihine kadar, 09.00 ile 17.00 saatleri arasında haftanın beÅŸ günü hizmet vermesi ön görülmektedir.