IBC, YEMEN'E 35 TON GIDA YARDIMI GERÇEKLEŞTİRDİ


Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı (IBC) 2018 yılı Kasım ayında başlattığı acil yardım projeleri çerçevesinde, 35 Ton gıda yardımı gerçekleştirdi.

Her ay 1500 aileye gıda yardımı gerçekleştiren IBC, bir yılda yüz bine yakın savaş mağduru Yemen’liye yardım ulaştırdı. Acil yardım projeleri çerçevesinde ise, 1  tam donanımlı ambulans Türkiye’den Yemen’e ulaştırıldı ve toplam 16 kuyu projesi hayata geçirildi.

Ulusal ve Uluslararası  donörler desteği ile ilaç, medikal malzemeler, 4 Mobil klinik ve bölgesel kalkınma projeleri ile Yemen’de aktif olarak faaliyetlerini sürdüren Vakıf, 2020 yılında gıda yardımlarını 50 tonun üzerine çıkarmayı hedefliyor.

2018 yılı kasım ayında başlayan projeyle birlikte her ay ortalama 3 ton üzerinde gıda pakedi ailelere ulaştırılıyor.

Aden ve Abiyan’da 1500, Hadramud’ta 500, savaş mağduru göçmen ailenin ihtiyaçları, Uluslararası Mavi Hilal Vakfı Yemen Acil Yardım projeleri  ve düzenli gıda yardım programları çerçevesinde karşılanıyor.

Sadece gıda yardımları değil, su, sanitasyon ve sağlık hizmetleri alanında da Uluslararası Mavi Hilal Vakfı Yemen’de önemli projelere imza atmaktadır.

Hadramut eyaletindeki acil yardım merkezine;  bölgedeki göçmen kamplarında yaşayan ve sağlık hizmeti alamayan savaş mağdurları için mobil sağlık kontrolü sağlayacak bir tam donanımlı ambulans tahsis edildi.

Türkiye’den Yemen’e ulaştırılan ambulansta solunum cihazları, hayati destek ünitesi, araç içi soğutucu sistem ve ilaçlar ile her türlü acil müdahaleye olanak sağlayacak yüksek kapasiteli bir donanım bulunuyor.

 

Öte yandan açlık tehdidi altındaki bebek ve çocuklar için gerekli ilaçların temini konusunda da ana çocuk sağlığı merkezlerine destek olan Uluslararası Mavi Hilal Vakfı,  4 mobil hastaneyi 2020 yılı Nisan ayına kadar Yemen’de operasyonel hale getirmeyi hedeflemektedir.

Bölgede en önemli ihtiyaçlardan biri de temiz suya ulaşım...

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı son 1 yılda solar enerji ile çalışan 16 su kuyusu projesini de hayata geçirmiştir. 2020 yılının ilk aylarında tamamı hazır hale gelecek olan kuyular, 2500 ailenin temiz su ihtiyacını karşılayacaktır.

Ayrıca salgın hastalıkların engellenmesi için de kırsal kesimlerde ve kamplarda önleyici hekimlik, gerekli ilaç ve hijyen malzemelerinin temini;  gerçekleştirilecek projeler arasındadır.



ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI KİLİS TOPLUM MERKEZİ: DEZAVANTAJLI TOPLULUKLARIN HAYATA YENİDEN TUTUNMASINDA ÖNCÜ BİR ROL

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı (IBC) Kilis Toplum Merkezi, dezavantajlı toplulukların psikososyal destek ihtiyaçlarını karşılayarak, on ...

GAZZE: YIKINTILARIN ARDINDAKİ HAYAT MÜCADELESİ

Açlık, susuzluk, hijyen eksikliği, kayıplar ve gözyaşları… Gazze’de hayatta kalmaya çalışan insanların aylard ...

ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI KURUCULARINDAN VE BAŞKAN VEKİLİ MUZAFFER BACA, ICVA YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ İÇİN ADAY GÖSTERİLDİ

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı 20 yılı aşkın engin tecrübesi ile dünyanın neresinde olursa olsun zor durumda olan insanlara yardım e ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN