TÜRK VE SURİYELİ GENÇLER İSTANBUL'U DAHA YAKINDAN TANIYOR


Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı (IBC) olarak, QUDRA Programı kapsamında Expertise France iş birliği ile yürüttüğümüz Gençlik Gelişim Merkezi’nin yaz dönemindeki gezileri Türk ve Suriyeli gençlerin birlikte İstanbul’u tanımalarına olanak sağladı. 

Gezi, meslek seçimlerine yardımcı olacak üniversite ziyaretleri ve birçok farklı kültürel faaliyetleri kapsarken,  gençlerin akademik ve sosyal gelişimlerine katkı sağlanması hedeflendi. 

Sunay Akın Oyuncak Müzesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi Meslek Tanıtım Etkinliği, İstanbul Üniversitesi Meslek Tanıtım Günleri, Topkapı Sarayı Müzesi, Atatürk Arberetumu, Dolmabahçe Sarayı, İstanbul Arkeoloji Müzesi, Miniatürk Gezisi, İstanbul Modern Sanat Müzesi, Türker İnanoğlu Vakfı Sinema- Tiyatro Müzesi ve Sanat Kitaplığı ve Sinema etkinliklerine yüzün üzerinde Türk ve Suriyeli genç katılım sağladı.

Bu geziler arasında katılımcılar için en akılda kalanlardan biri, Sunay Akın Oyuncak Müzesi içinde yazar Sunay Akın’ın bizzat gençlerle bir araya gelerek oyuncakların ve oyunların toplumdaki kültürel değerlerin şekillenmesi üzerine etkisi hakkındaki sohbeti oldu.

Öte yandan Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsün de gerçekleşen meslek tanıtım günleri gezisinde Cumhuriyet’in kuruluş döneminde hayata geçen elektrik üretim tesisi ve müze içerisinde Fizik anabilim dalında bilim insanlarının gerçekleştirmiş olduğu buluşları basit platformlar üzerinde ilk defa gözlemleyerek ve dokunarak deneyimlediler.

İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Meslek Tanıtım gününde gerçekleştirdiğimiz gezide yerleşke içerisinde bulunan İTÜ’den mezun olup topluma mal olmuş bilim insanlarının isimlerinin çakılı olduğu alan yararlanıcılar tarafından dikkatle incelendi.

Atatürk arberetumu gezisi ise eşsiz doğası ve içerisinde bulundurduğu bölgeye has bitki türleri ile yararlanıcılarda hayranlık uyandıran gezilerden biriydi.

Miniatürk gezisinde Türkiye’nin tarihi ve turistik birçok eserini gözlemlendi. Bu eseler içerisinde bulunan Şam istasyonu yararlanıcılar tarafından en çok dikkat çeken eserlerden biriydi.

Türker İnanoğlu vakfı sinema ve tiyatro müzesi gezisinde Türkiye sinema ve tiyatro tarihi yanı sıra müze içerisinde bulunan sinema ve tiyatro alet ekipmanlarını yararlanıcılar tarafından dikkatle incelenip çok beğenildi.

Topkapı Sarayı Müzesi gezisi mukaddes emanetler sergisi yine yararlanıcılar tarafından büyük ilgi görmekle birlikte ilk defa bu eserleri görmüş olmanın sevinci vardı.

Dolmabahçe Sarayı Müze gezisi mimari yapısının uyandırmış olduğu hayranlığın yanı sıra tüm dünya ülkelerinin sevgisini ve saygısını kazanmış Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatının bir dönemini geçirmiş olduğu alanlar gezilirken duygu dolu anlar yaşanmasına sebep oldu.



GAZZE: YIKINTILARIN ARDINDAKİ HAYAT MÜCADELESİ

Açlık, susuzluk, hijyen eksikliği, kayıplar ve gözyaşları… Gazze’de hayatta kalmaya çalışan insanların aylard ...

ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI KURUCULARINDAN VE BAŞKAN VEKİLİ MUZAFFER BACA, ICVA YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ İÇİN ADAY GÖSTERİLDİ

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı 20 yılı aşkın engin tecrübesi ile dünyanın neresinde olursa olsun zor durumda olan insanlara yardım e ...

SERİNYOL, HATAY’DA SANATIN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜ

Depremden Etkilenen Kadınlar Artık Gelecekten Daha Umutlu… Serinyol’da bulunan Türkiye - Kore Dostluk Kenti’nde  ya ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN