ULUSLARARASI MAVİ HİLAL İNSANİ YARDIM VE KALKINMA VAKFI GAZİANTEP GEZEGENEVİ'NDE


Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı, Kilis Toplum Merkezi yararlanıcılarına Türkiye'nin en büyük planetaryumu olma özelliğini taşıyan Gaziantep Gezegenevi'ne ziyaret düzenledi.

Bilim ve teknolojiye merak sarma ,takım çalışması ve iş birliği kurabilme becerisi geliştirmeyi, deney-gözlem yoluyla etkileşimli öğrenebilmeyi amaçlayan Gezegenevi Bilim Şenliği merkezini gezmeye, 12 yararlanıcı katılma şansı buldu.

Gezegenevi ve Bilim Merkezi'nde küre şeklindeki planetaryumun içine giren öğrenciler, astronom rehberliğinde önce dünyadan yıldızlara baktı, sonra da tüm gezegenleri tek tek dolaştı. Küre içindeki koltuklara oturan öğrenciler, gerçek bir uzay yolculuğuna çıkar gibi güneşe yakın ve uzak gezegenleri inceledi. Güneş sisteminin oluşumunu ve astronotlarla ilgili kısa bir film seyrettiler.  Uzay ve uzay bilimleri hakkında geniş bilgi sahibi oldular. 

Ardından Gezegenevi ve Bilim merkezindeki atölyeleri görme şansı bulan kursiyerler, Robot,teknoloji,astronomi, uzay,fizik,kimya,biyolojı, gelişmiş eğitim meteryalleri insan robot teknolojileri, yapay zeka uygulamaları ve bilimsel deneylerin uygulandığı atölyelerinin bulunduğu alanda deney atölyelerinde zaman geçirdiler.

Gezegenevi’den sonra GASMEK  Necip Fazıl Kısakürek Eğitim Akademisinde sanat ve meslek eğitimlerinin bulunduğu Gaziantep’in Halk üniversitesi olarak nitelendirilen eğitim akademisinde öğrenciler kurs merkezini ve robotik atölyelerini de gezdiler.

Yararlanıcılar zamanını dolu dolu geçirdiği, yapılan deneyleri çok sevdiklerini belirterek bu fırsatı onlara sunan Mavi Hilal Vakfına teşekkür ettiler.



GAZZE: YIKINTILARIN ARDINDAKİ HAYAT MÜCADELESİ

Açlık, susuzluk, hijyen eksikliği, kayıplar ve gözyaşları… Gazze’de hayatta kalmaya çalışan insanların aylard ...

ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI KURUCULARINDAN VE BAŞKAN VEKİLİ MUZAFFER BACA, ICVA YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ İÇİN ADAY GÖSTERİLDİ

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı 20 yılı aşkın engin tecrübesi ile dünyanın neresinde olursa olsun zor durumda olan insanlara yardım e ...

SERİNYOL, HATAY’DA SANATIN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜ

Depremden Etkilenen Kadınlar Artık Gelecekten Daha Umutlu… Serinyol’da bulunan Türkiye - Kore Dostluk Kenti’nde  ya ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN