IBC'DE KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMA KANUNU EĞİTİMİ


Türkiye Barolar Birliği, (TBB) Uluslararası  Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı iş birliği ile  7 Nisan 2016 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren ‘’6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’’ (KVKK) hakkında, 11 Temmuz 2019’da Mavi Hilal Toplum Merkezi Kilis'te, bilgilendirme ve farkındalık semineri düzenlendi.

Verilerin işlenmesinde başta özel hayatın gizliliği olmak üzere kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korunmasının ve kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin  yükümlülükleri ile uyacakları kuralların anlatıldığı seminerde   Av. Makbule TOPAL, kanunun amacı ve kapsamı ile ilgili bilgiler verdi.

Av.Uğur BEKARLAR  kanunda belirtilen istisnalar haricinde, kişisel veriler ile ilgili kişinin açık rızası olmaksızın ihlal edilmesi durumda başvurulacak yerleri belirterek, ‘’Kişisel Verilerin İşlenmesi, Haklar ve Yükümlülükler, Başvuru, Şikâyet ve Veri Sorumluları Sicili, Suçlar ve Kabahatler, Kişisel Verileri Koruma Kurumu ve Teşkilat, Çeşitli Hükümler’’  konu başlıklarını ele alan bölümler ve maddelerle ilgili bilgilendirme yaptı.

Seminer sonrasında avukatlar gün boyu merkezde kalarak yararlanıcılarımızın paylaşmak istedikleri soruları birebir görüşmeler halinde cevaplandırdılar. Katılımın ve ilginin yüksek olduğu seminerden yararlanıcılarımız mutlu bir şekilde ayrıldılar.



GAZZE: YIKINTILARIN ARDINDAKİ HAYAT MÜCADELESİ

Açlık, susuzluk, hijyen eksikliği, kayıplar ve gözyaşları… Gazze’de hayatta kalmaya çalışan insanların aylard ...

ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI KURUCULARINDAN VE BAŞKAN VEKİLİ MUZAFFER BACA, ICVA YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ İÇİN ADAY GÖSTERİLDİ

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı 20 yılı aşkın engin tecrübesi ile dünyanın neresinde olursa olsun zor durumda olan insanlara yardım e ...

SERİNYOL, HATAY’DA SANATIN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜ

Depremden Etkilenen Kadınlar Artık Gelecekten Daha Umutlu… Serinyol’da bulunan Türkiye - Kore Dostluk Kenti’nde  ya ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN