IBC KİLİS'TE YEŞİL KİMYA ATÖLYESİ


Kimyagerlerin üretmiş olduğu yapay kimyasal madde sayısı 12 milyonun üzerindedir. Her hafta ise yaklaşık 6 yeni kimyasal keşfedilmekte ve bu listeye katılmaktadır. Bu maddeler bir yandan günlük yaşamı kolaylaştırırken, diğer yandan meydana getirdiği çevre ve sağlık tehlikeleriyle insanları ve doğayı tehdit etmektedir.

Yaşamın her alanında var olan kimyasalların oluşturduğu sorunlarını ortadan kaldırmak için çözümler üreten Yeşil Kimya Atölyesi iş birliği ile Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı, 24- 25 Temmuz 2019 tarihinde Kilis’te, “Zehirsiz Temizlik Ürünleri ve Doğal Kişisel Bakım Ürünleri Yapımı Atölyesi ‘’semineri gerçekleştirdi.

İki oturumdan oluşan seminer Kimya Bölümü, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, (BÜSED) Bütünsel Sağlık ve Ekoloji Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, Kimyager, Fatih KÜÇÜKUYSAL önderliğinde, 30 kadın yararlanıcı katılımıyla, piyasada satılan kimyasal katkılı temizlik ürünlerinin zararlarını öğrenmek, ekosistemin insanlık için faydasını anlamak, kişisel bakım ürünlerin olası zararlarını öğrenmek ve evde kullanılan ürünleri, pratik, ekonomik ve ekolojik şekilde üretebilmek amacıyla düzenlendi.

1.Gün, Zehirsiz Temizlik Ürünleri Atölyesinde; ekolojik sabun (katı ve jel, Arap sabunu) yapımı, bulaşık ve çamaşır makinesi deterjanı, yüzey temizlik, lavabo açıcı, kir, pas ve kireç giderici, oda spreyi ürünleri evde uygulanabilecek doğal yöntemler ile ilgili eğitimler verildi.

2.Gün ise, Doğal Kişisel Bakım Ürünleri Yapımı Atölyesinde; Nemlendirici ve onarıcı krem, şampuan ve saç nemlendiricisi, yüz ve beden kil maskesi, ter kokusu önleyici, diş macunu, doğal ruj, allık, fondöten ve toniğin, aktardan alınan malzemelerle nasıl yapılacağı anlatıldı.

Kimyager tarafından uygulamalı hazırlanan ürünler faydalanıcılara katılımlarından dolayı teşekkür edilerek verildi.

Faydalanıcılar, atölye çalışmalarında yapımını öğrendikleri malzemeleri, evlerinde üreterek hem maliyet avantajı sağlayacaklarını, hem de içinde ne olduğunu bildikleri daha sağlıklı ürünleri kullanmış olacaklarını ifade ettiler.



GAZZE: YIKINTILARIN ARDINDAKİ HAYAT MÜCADELESİ

Açlık, susuzluk, hijyen eksikliği, kayıplar ve gözyaşları… Gazze’de hayatta kalmaya çalışan insanların aylard ...

ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI KURUCULARINDAN VE BAŞKAN VEKİLİ MUZAFFER BACA, ICVA YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ İÇİN ADAY GÖSTERİLDİ

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı 20 yılı aşkın engin tecrübesi ile dünyanın neresinde olursa olsun zor durumda olan insanlara yardım e ...

SERİNYOL, HATAY’DA SANATIN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜ

Depremden Etkilenen Kadınlar Artık Gelecekten Daha Umutlu… Serinyol’da bulunan Türkiye - Kore Dostluk Kenti’nde  ya ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN