YEŞİL KARINCALAR GERİ DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ


Hem sosyal hem de ekonomik anlamda dünya genelini ve çevre sağlığını etkileyen atıkların yerinde ayrıştırılmasının önemine değinmek için, Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı, 22-26 Temmuz 2019 tarihleri arasında, Kilis Toplum Merkezinde ‘’Yeşil Karıncalar Atölyesi’’ etkinliği düzenledi.

Geri dönüşüm, çevre bilinci ve farkındalığı oluşturmayı amaçlayan, Dönüşüm Derneği Kurucusu ve sanat eğitmeni 'Yeşil Karıncalar' kitabı yazarı Niyazi SELÇUK ve Sanat Eğitmeni Delal KAZICI, hem büyüklere hem de küçüklere doğal yaşama zarar vermeden yaşanabileceği hakkında ‘’Farkındalık Eğitimi’’ verdiler. Geri dönüşümü ve evsel atıkların yerinde ayrıştırılmasının öneminin çocukların gözünden anlatıldığı ‘’Yeşil Karıncalar’’ kitabı,  Niyazi Selçuk tarafından 250 yararlanıcı çocuğun adı altında imzalanıp takdim edildi.

5 günlük eğitim kapsamında çocuk yararlanıcılar 25 kişilik gruplar halinde önce ‘’Farkındalık Eğitimi’’ daha sonrasında ‘’Atölye Çalışmaları’’ yaptılar.  Atölye çalışmalarında; eski gazete, su, tutkal gibi malzemelerden ağaç kesmeden nasıl kağıt yapılabileceğini çocuklarla uygulamalı yapıldı. Yaptıkları kağıtların üzerine akrilik boyalar ile kendi resimleri çizdiler.

Etkinliğe katılan çocuklar eğitimde öğrendikleri bilgileri aileleri ile paylaştığını ve evde geri dönüşüm kutularını kendileri yaparak doğaya katkı sağlamak ve çevreye örnek olabilmenin sevinci ve mutluluğunu paylaştılar.



GAZZE: YIKINTILARIN ARDINDAKİ HAYAT MÜCADELESİ

Açlık, susuzluk, hijyen eksikliği, kayıplar ve gözyaşları… Gazze’de hayatta kalmaya çalışan insanların aylard ...

ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI KURUCULARINDAN VE BAŞKAN VEKİLİ MUZAFFER BACA, ICVA YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ İÇİN ADAY GÖSTERİLDİ

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı 20 yılı aşkın engin tecrübesi ile dünyanın neresinde olursa olsun zor durumda olan insanlara yardım e ...

SERİNYOL, HATAY’DA SANATIN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜ

Depremden Etkilenen Kadınlar Artık Gelecekten Daha Umutlu… Serinyol’da bulunan Türkiye - Kore Dostluk Kenti’nde  ya ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN