TOPLUM MERKEZLERİ VE YEREL İNİSİYATİFLER PROJESİ'NİN 5. KOORDİNASYON TOPLANTISI GAZİANTEP VE KİLİS'TE GERÇEKLEŞTİRİLDİ


Alman Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) ve Avrupa Birliği, Sivil Koruma ve İnsani Yardım Operasyonları Birimi (ECHO) tarafından finanse edilen Toplum Merkezleri ve Yerel İnisiyatifler Projesi’nin 5. koordinasyon toplantısı 27-28 Haziran tarihlerinde Gaziantep ve Kilis’te gerçekleştirildi.

Toplantıya GIZ partnerlerinden; Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı (IBC), Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD-ASAM), Kızıltepe Lider Kadın Derneği (KIZILKADER), Yuva Derneği (YUVA), Sosyal Suriye Grupları (SSG), Hayata Destek Derneği, İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı (İKGV), Mülteciler Derneği, Seyhan Belediyesi ve Akdeniz Mülteci ve Sığınmacılarla Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (Akdeniz MÜL-DER) katılım gösterdi.

Toplantı, Gaziantep’teki ilk gününde, “Toplum Merkezlerindeki Gelişmeler ve Koruma” konulu oturumla açıldı. GIZ ve IBC yetkililerinin açılış konuşmalarının ardından, kapasite geliştirme eğitimleri, ortak kalite kriterleri ve koruma faaliyetlerinin iyileştirilebilirliği konularında yapılan sunumlar üzerinden fikir paylaşımında bulunuldu. Katılımcılar ilk gün, geçtiğimiz 4 ay içinde elde ettikleri kazanımlar ve karşılaştıkları zorlukları da gündeme getirerek karşılıklı bilgi alışverişi yapma imkânı buldular.

Sosyal Uyum Günü

“Sosyal Uyum Günü” olarak belirlenen 2. günde, katılımcılar IBC Kilis Toplum Merkezi’ni ziyaret ederek kuaförlükten bilgisayara, dilden resim ve el sanatlarına kadar merkezde gerçekleştirilen tüm faaliyetleri yerinde gözlemleme fırsatı yakaladılar. IBC temsilcileri eşliğinde gerçekleşen ziyaret, Suriyeli faydalanıcıların el emeklerinden oluşan ürünlerin tadılması ve küçük bir konser ile renkli görüntülere sahne oldu.

Unutulmayacak bir gün

Faydalanıcılarla bir araya gelmekten memnun olan katılımcılar, faaliyetleri yerinde görme ve aynı proje dahilinde farklı bölgelerde faaliyet gösteren diğer ortaklarla fikir alışverişinde bulunmanın kendileri için çok verimli olduğunu ifade ettiler. Mozaik atölyesinde el becerilerini sınama imkânı bulan ziyaretçiler, unutulmayacak bir organizasyon olduğunu da ifadelerine eklediler.

Toplum merkezlerinin ve yerel inisiyatiflerin desteklenmesi yoluyla Türkiye’deki mülteciler ve ev sahibi topluluklar için sosyal hizmetlerin geliştirilmesi projesi, Avrupa Birliği, Sivil Koruma ve İnsani Yardım Operasyonları Birimi (ECHO) ve Alman Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) tarafından finanse edilmekte ve Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) tarafından uygulanmaktadır. Proje kapsamında GIZ, Türkiye’deki mülteciler ve ev sahibi toplulukların ihtiyaç temelli sosyal hizmetlere erişimini artırmak üzere toplum merkezleriyle iş birliği içinde çalışmaktadır. Proje aynı zaman “Türkiye Yerel İnisiyatif Fonu (LIFT)” aracılığıyla, en hassas ve risk altındaki gruplara yönelik faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerini ve yerel inisiyatifleri desteklemektedir.

5. Koordinasyon Toplantısı Raporu



ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI KİLİS TOPLUM MERKEZİ: DEZAVANTAJLI TOPLULUKLARIN HAYATA YENİDEN TUTUNMASINDA ÖNCÜ BİR ROL

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı (IBC) Kilis Toplum Merkezi, dezavantajlı toplulukların psikososyal destek ihtiyaçlarını karşılayarak, on ...

GAZZE: YIKINTILARIN ARDINDAKİ HAYAT MÜCADELESİ

Açlık, susuzluk, hijyen eksikliği, kayıplar ve gözyaşları… Gazze’de hayatta kalmaya çalışan insanların aylard ...

ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI KURUCULARINDAN VE BAŞKAN VEKİLİ MUZAFFER BACA, ICVA YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ İÇİN ADAY GÖSTERİLDİ

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı 20 yılı aşkın engin tecrübesi ile dünyanın neresinde olursa olsun zor durumda olan insanlara yardım e ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN