UNHCR'IN MİLLİ SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI İLE ÇALIŞMAYA UZAK DURMASINA TEPKİ


UNHCR (Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği)  STK’ lar Danışma Toplantısı Cenevre’de başladı. Konferansın açılışını UNHCR Yüksek Komiseri Filippo Grandi yaptı. Grandi, UNHCR’ ın global düzeyde fonlarının 2/3 ünü STK’ lar vasıtasıyla gerçekleştirdiğini bu desteğin 600 milyon USD’ lık bölümünün milli STK’lar üzerinden yapıldığını aktardı.

Toplantıda yer alan Türk, Ürdün ve Lübnan’lı STK’lar bunun bölgemizdeki gerçeği yansıtmadığını bölgenin yoğun mülteci barındırmasına rağmen UNHCR fonlarının azaldığını STK’ larla proje partnerliğinin giderek küçüldüğünü hatırlattılar.

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı olarak, Vakıf Başkan Vekili Muzaffer Baca ve Programlar Direktörü Tolga Baca toplantıda yer aldılar.

Muzaffer Baca toplantıda söz alarak Türkiye’nin en fazla mülteciye ev sahibi ülke olmasına rağmen Türk STK’larının UNHCR’dan yeterli destek görmediklerini daha önce projelere sağlanan desteğin de azaldığını hatırlattı.

UNHCR Yüksek Komiseri Filippo Grandi hak vererek Türkiye’nin devlet olarak büyük çaba harcadığını BM ve AB’nin gereken desteği veremediğini belirtti.

Grandi, Türk STK’larına yeterli destek verilmediğini de kabul etti.

Toplantıda UNHCR’ın dünya çapında acil müdahale ve yerelde sivil toplumla işbirliğinde karşılaşılan aksaklıklar ve bunların giderilmesi tartışılıyor.

Toplantı vakfımızın üye olduğu ICVA Uluslararası Gönüllü Kuruluşlar Birliği tarafından düzenlenmektedir.



ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI KİLİS TOPLUM MERKEZİ: DEZAVANTAJLI TOPLULUKLARIN HAYATA YENİDEN TUTUNMASINDA ÖNCÜ BİR ROL

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı (IBC) Kilis Toplum Merkezi, dezavantajlı toplulukların psikososyal destek ihtiyaçlarını karşılayarak, on ...

GAZZE: YIKINTILARIN ARDINDAKİ HAYAT MÜCADELESİ

Açlık, susuzluk, hijyen eksikliği, kayıplar ve gözyaşları… Gazze’de hayatta kalmaya çalışan insanların aylard ...

ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI KURUCULARINDAN VE BAŞKAN VEKİLİ MUZAFFER BACA, ICVA YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ İÇİN ADAY GÖSTERİLDİ

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı 20 yılı aşkın engin tecrübesi ile dünyanın neresinde olursa olsun zor durumda olan insanlara yardım e ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN