YEMEN’DE 500 AİLEYE GIDA YARDIMI


IBC Uluslararası Mavi Hilal Vakfı Yemen’de insani yardım faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.

Son olarak Abiyan Eyaleti Zinjabar ilçesindeki barınaklarda yaşayan savaş mağduru 500 göçmen aileye hazırlanan gıda paketlerinin dağıtımları tamamlandı.

Yemen’de iç savaşın evlerinden ettiği yaklaşık 2 milyon kişi güvenli bölgelere göç etmek zorunda kaldı. Savaşten kaçan göçmenler  çorak araziler üzerinde kurulan kamplar ya da kendi imkanları ile kurdukları derme çatma barınaklarda yaşam mücedelesi veriyor. Yemen’in Abyan Eyaleti Zinjabar kentinde kurulu olan 4 göçmen kampında yaklaşık 6000 göçmen yaşıyor. Uluslararası Mavi Hilal Vakfı Yemen ofisi tarafından bu kamplarda yaşayan ailelerin ihtiyaçlarını tespit ederek düzenli olarak gıda ve hijyen paketleri dağıtımları gerçekleştiriyor.

IBC Yemen Ofisi bu dağıtımlardan birini daha gerçekleştirerek Amuda ve Timusi kamplarında yaşayan 500 aileye, 25 Kilo Un 20 Kilo Pirinç 10 Kg şeker,4 litre sıvı yağ 500 gr. bisküvi ve süt tozundan oluşan gıda  paketlerini teslim etti.

IBC gönüllüleri tarafından, kamplar gezilerek  oluşturulan listelere göre daha önce dağıtılan  kimlik kartlarını ibraz eden göçmen aileler gıda paketlerini Amudia ilköğretim Okulu bahçesinde teslim aldı.

Yemen’deki dağıtım kampanyasına Kanada’nın IDRF yardım kuruluşu destek oldu.



GAZZE: YIKINTILARIN ARDINDAKİ HAYAT MÜCADELESİ

Açlık, susuzluk, hijyen eksikliği, kayıplar ve gözyaşları… Gazze’de hayatta kalmaya çalışan insanların aylard ...

ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI KURUCULARINDAN VE BAŞKAN VEKİLİ MUZAFFER BACA, ICVA YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ İÇİN ADAY GÖSTERİLDİ

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı 20 yılı aşkın engin tecrübesi ile dünyanın neresinde olursa olsun zor durumda olan insanlara yardım e ...

SERİNYOL, HATAY’DA SANATIN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜ

Depremden Etkilenen Kadınlar Artık Gelecekten Daha Umutlu… Serinyol’da bulunan Türkiye - Kore Dostluk Kenti’nde  ya ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN