YEMEN’DE 500 AİLEYE GIDA YARDIMI


IBC Uluslararası Mavi Hilal Vakfı Yemen’de insani yardım faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.

Son olarak Abiyan Eyaleti Zinjabar ilçesindeki barınaklarda yaşayan savaş mağduru 500 göçmen aileye hazırlanan gıda paketlerinin dağıtımları tamamlandı.

Yemen’de iç savaşın evlerinden ettiği yaklaşık 2 milyon kişi güvenli bölgelere göç etmek zorunda kaldı. Savaşten kaçan göçmenler  çorak araziler üzerinde kurulan kamplar ya da kendi imkanları ile kurdukları derme çatma barınaklarda yaşam mücedelesi veriyor. Yemen’in Abyan Eyaleti Zinjabar kentinde kurulu olan 4 göçmen kampında yaklaşık 6000 göçmen yaşıyor. Uluslararası Mavi Hilal Vakfı Yemen ofisi tarafından bu kamplarda yaşayan ailelerin ihtiyaçlarını tespit ederek düzenli olarak gıda ve hijyen paketleri dağıtımları gerçekleştiriyor.

IBC Yemen Ofisi bu dağıtımlardan birini daha gerçekleştirerek Amuda ve Timusi kamplarında yaşayan 500 aileye, 25 Kilo Un 20 Kilo Pirinç 10 Kg şeker,4 litre sıvı yağ 500 gr. bisküvi ve süt tozundan oluşan gıda  paketlerini teslim etti.

IBC gönüllüleri tarafından, kamplar gezilerek  oluşturulan listelere göre daha önce dağıtılan  kimlik kartlarını ibraz eden göçmen aileler gıda paketlerini Amudia ilköğretim Okulu bahçesinde teslim aldı.

Yemen’deki dağıtım kampanyasına Kanada’nın IDRF yardım kuruluşu destek oldu.



KUZEY SURİYE’DE BAYRAM SEVİNCİ…

Ramazan Bayramı’nın birlik, beraberlik ve yardımlaşma ruhunu her sene olduğu gibi bu sene de yaşatmaya devam eden Uluslararası Mavi Hila ...

BURUK BİR BAYRAM SEVİNCİ: HATAY…

6 Şubat’ta yaşanan şiddetli depremlerin büyük yıkıma yol açtığı illerden biri olan Hatay’da bayram telaşı ...

ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI, RAMAZAN RUHUNU YAŞATMAYA DEVAM EDİYOR!

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı, Ramazan’ın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu ihtiyaç sahibi insanlara yardım elini uzatarak he ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN