MAVİ HİLAL'DEN YEMEN'E TAM DONANIMLI AMBULANS


Uluslararası Mavi Hilal Vakfı (IBC) 2019 Yemen Yardım Programı çerçevesinde, ülkede yaşanan insani krizden etkilenen Yemen halkına desteğini sürdürüyor.

Proje kapsamında; bölgede durma noktasına gelen temel sağlık hizmetlerini karşılamak adına tam donanımlı bir ambulans Yemen’in Mukalla kentine ulaştırıldı.

Kanada merkezli Müslüman yardım kuruluşu IDRF’in sağladığı ambulans IBC  Yemen Ülke Koordinatörü Levent Recep Öztürk tarafından Hadramut Valiliği Acil Müdahale Merkezi’ne teslim edildi. 

Türkiye'den gönderilen Ambulans; acil müdahele kitleri, kalp masaj cihazı, solunum destek cihazı ve göçmen kamplarında tıbbi kontroller için gerekli olan tüm ekipmanlar ile beraber sadece bir acil durum aracı olarak değil bir mobil klinik olarak da hizmet verebilecek.

199 Acil Müdahale Merkezi’nde düzenlenen teslim törenine; Hadramut Eyaleti Emniyet Genel Müdürü Münir Elahi, UNOCHA Birleşmiş Milletler Acil Müdahale Koordinasyon Ofisi Hadramut temsilcisi Dr. Niyazi Bin Salman ve Eyalet Sağlık Genel Müdürlüğü temsilcileri katıldı.

Acil Müdahale Merkezi Koordinatörü Dr. Sayid Saleem Al Amiri; ilk kez böylesine donanımlı bir ambulansın kullanıma sunulacağını belirterek, başta kamplarda yaşayan göçmenlerin sağlık kontrolleri ve acil müdahaleler için hayati önem taşıyan bu bağış için Mavi Hilal Vakfı ve proje ortağı Kanada merkezli Müslüman yardım kuruluşu IDRF 'e teşekkürlerini iletti.

Ambulans teslimi ardından Acil Müdahale Merkezi Koordinatörü Başkanlığı’nda bir sağlık ekibi Mukalla’daki göçmen kampındaki 50 aileyi sağlık kontrolünden geçirdi.

Kontrolün ardından ishal ve ateş teşhisi konan 5 aylık Ahmet bebek tedavisi için ambulansla Mukalla Anne Çocuk Sağlığı Hastanesine sevk edildi.



GAZZE: YIKINTILARIN ARDINDAKİ HAYAT MÜCADELESİ

Açlık, susuzluk, hijyen eksikliği, kayıplar ve gözyaşları… Gazze’de hayatta kalmaya çalışan insanların aylard ...

ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI KURUCULARINDAN VE BAŞKAN VEKİLİ MUZAFFER BACA, ICVA YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ İÇİN ADAY GÖSTERİLDİ

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı 20 yılı aşkın engin tecrübesi ile dünyanın neresinde olursa olsun zor durumda olan insanlara yardım e ...

SERİNYOL, HATAY’DA SANATIN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜ

Depremden Etkilenen Kadınlar Artık Gelecekten Daha Umutlu… Serinyol’da bulunan Türkiye - Kore Dostluk Kenti’nde  ya ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN