YEMEN'DE MAVİ HİLAL’İN GIDA DAĞITIMLARI SÜRÜYOR


Yemen'de geçtiğimiz Kasım ayından itibaren yardım çalışmalarına başlayan Uluslararası Mavi Hilal Vakfı 2019 yılı Yardım Programı kapsamında düzenli  gıda yardımlarını sürdürüyor.  Hadramud eyaletinde savaş nedeniyle göç etmek zorunda kalan 400 aileye yönelik un, pirinç, şeker ve sıvıyağdan oluşan gıda dağıtımları başladı. Abiyan eyaleti Zingabar ilçesindeki 800 göçmen aileye de Mart ayı içinde düzenli gıda dağıtımı programı başlıyor.

Yemen'de 4 yılı geride bırakan iç savaşın ardından ülkede  açlık tehdidi 22 milyona yakın insanı etkiliyor. Uluslararası Mavi Hilal Vakfı geçtiğimiz yıl Kasım ayında başlattığı yardım çalışmalarını 2019 yılı Yemen İnsani Yardım Programı çerçevesinde Yemen ofisi ile sürdürecek.

Hadramud eyaleti başkenti olan Mukalla ve çevresinde savaş nedeni ile Hudeyda ve Taez bölgelerinden kaçarak yerleşen 400 aileye yönelik gıda yardımları Uluslararası  Mavi Hilal  Vakfı Yemen Koordinatörü Levent Recep Öztürk başkanlığında, Yemen ofisinde çalışan yardım gönüllüleri tarafından sürdürülüyor. Bu çerçevede 5 ayrı bölgede geçici barınaklarda ya da kenar mahallelerdeki  gecekondu tarzı evlerde yaşamlarını sürdürmeye çalışan göçmenlere, Hadramud  eyalet sağlık koordinatörlüğü ile sosyal dayanışma  müdürlüğü koordinasyonunda gıda paketleri teslim ediliyor.

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı Yemen'de gıda dağıtımları dışında, sağlık, eğitim, hijyen ve sanitasyon ile temiz su ulaşımı konusunda hazırlanan projeler çerçevesinde yardım çalışmalarını sürdürecek..



GAZZE: YIKINTILARIN ARDINDAKİ HAYAT MÜCADELESİ

Açlık, susuzluk, hijyen eksikliği, kayıplar ve gözyaşları… Gazze’de hayatta kalmaya çalışan insanların aylard ...

ULUSLARARASI MAVİ HİLAL VAKFI KURUCULARINDAN VE BAŞKAN VEKİLİ MUZAFFER BACA, ICVA YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ İÇİN ADAY GÖSTERİLDİ

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı 20 yılı aşkın engin tecrübesi ile dünyanın neresinde olursa olsun zor durumda olan insanlara yardım e ...

SERİNYOL, HATAY’DA SANATIN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜ

Depremden Etkilenen Kadınlar Artık Gelecekten Daha Umutlu… Serinyol’da bulunan Türkiye - Kore Dostluk Kenti’nde  ya ...

Kapat

IBC FAALİYETLERİNDE ARAMA YAPIN